De ce a renunțat Rusia să mai arunce mine în Marea Neagră? Cât de sigur e litoralul după acest anunț

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.03.2024 - 19:32
De ce a renunțat Rusia să mai arunce mine în Marea Neagră? Cât de sigur e litoralul după acest anunț - Foto: Arhiva (Imagine cu rol ilustrativ)

De ce a renunțat Rusia să mai arunce mine în Marea Neagră? Litoralul este mai sigur după acest anunț care reflectă capacitățile reduse de lansare a minelor de pe bombardierele rusești.

SHARE

Mine antipersonal mine plutesc în Marea Neagră, în derivă, de la invazia Rusiei în Ucraina. România, Turcia și Bulgaria au început pșroceduri de deminare. 

Citește și: Ce șanse sunt ca un turist venit pe litoral să atingă minele de război puse în Marea Neagră de Rusia

O veste bună e dată de faptul că Rusia nu mai aruncă mine în mare de teamă ca avioanele să nu le fie doborâte.

După pierderea mai multor bombardiere, Rusia a devenit mult mai puțin capabilă să mineze Marea Neagră și a oprit acest proces.

De ce a renunțat Rusia să mai arunce mine în Marea Neagră? Cât de sigur e litoralul după acest anunț

Dmytro Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat acest lucru în cadrul unui teledon național difuzat de postul de televiziune Rada TV.

"După pierderea următorului Su-24, care lansa mine terestre, a fost pierdut. Nu au mai făcut acest lucru de câteva luni. Nu sunt pregătit să citez astfel de cazuri că acum aruncă mine", a subliniat el.

Pletenciuk a menționat că în mare există încă o mulțime de mine, care "se deplasează imprevizibil pe cont propriu, plus consecințele exploziei centralei HEPP din Kakhovka, când tot ceea ce a fost minat pe malul stâng a fost dus în mare".

Tot mai multe avioane la pământ

Prin urmare, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, există suficientă muncă zilnică de căutare a obiectelor explozive minate și de eliminare a acestora.

După cum a raportat anterior Agenția de știri ucraineană, în dimineața zilei de 19 februarie, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus două aeronave rusești - un vânător-bombardier Su-24 și un avion de vânătoare Su-35S.

De asemenea, în dimineața zilei de 18 februarie, Forțele de Apărare au distrus un alt avion de vânătoare rusesc Su-34. În plus, apărarea aeriană a distrus 12 Shaheds și o rachetă Kh-59.

Citește și: Mine explozive ar putea să eșueze pe plajele Mării Negre, după dezastrul de la Kahovka

Pe 17 februarie, unitățile Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus simultan trei avioane de luptă rusești în direcția est - două avioane de vânătoare-bombardament Su-34 și un avion de luptă Su-35.


În plus, s-a aflat că, la 17 februarie, după ce a învins avionul de vânătoare al statului agresor al Federației Ruse, pilotul inamic a îndreptat avionul spre zonele populate din regiunea Luhansk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te