O firmă a transformat TVR în obiectiv turistic. SRTv neagă și acuză un prejudiciu grav de imagine

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.12.2022 - 15:51
TVR / Foto: Local Hosts
TVR devine obiectiv turistic. O vizită ghidată costă 30 de euro. / Foto: captură ecran

O firmă de turism promovează organizarea unor tururi ghidate în clădirea Televiziunii Române pe 17 decembrie, la împlinirea a 33 de ani de la Revoluție. SRTv neagă și a precizat pentru Newsweek că informațiile furnizate de această firmă aduc grave prejudicii de imagine TVR.

SHARE

„Local Hosts”, o firmă de turism care organizează tururi ghidate în București, promovează pentru data de 17 decembrie 2022, la împlinirea a 33 de ani de la Revoluție, tururi ghidate în limba engleză în clădirea Televiziunii Române. Grupurile sunt de maximum 15 persoane, iar prețul este de 30 de euro/persoană. 

Citește și: VIDEO Nicușor Dan anunță probe de presiune pe 1 km din magistrala Grozăvești. Mai sunt 8,5 de făcut

„Vă invităm la un tur ghidat al Televiziunii Române, locul de unde a fost transmisă în direct Revoluția română acum 33 de ani. TVR își va deschide porțile pentru a dezvălui istoria și fundalul cultural al instituției, precum și pentru a dezvălui detalii fascinante din culise. Evenimentul va fi o experiență istorică și arhitecturală”, este anunțul de promovare al „Local Hosts”.

Citește și: Mită de 6,6 mil. lei: Fostul director de Achiziții al ANAF, Dan Stroe, trimis în judecată de DNA

SRTv nu a primit nicio solicitare. „Turul TVR” este gratuit, ghidajul fiind asigurat de un angajat al SRTv

„Informaţiile publicate pe site-ul ul https://local-hosts.com privind organizarea unor vizite la Studiourile Televiziunii Române sub titlul „Explore National Television backstage studios” sunt neconforme cu realitatea, incomplete, inexacte, induc în eroare vizitatorii site-ului şi aduc grave prejudicii de imagine TVR.

SRTv nu a primit nicio solicitare de la compania care deţine site-ul https://local-hosts.com  referitoare la organizarea unei posibile vizite a unui grup de persoane la sediul televiziunii şi nici nu a fost înştiinţată de anunţul postat pe acest site sub titlul: „Explore National Television backstage studios”.

„Turul TVR”, aşa cum este menţionat şi pe site-ul oficial al Televiziunii Române www.tvr.ro - http://www.tvr.ro/turul-tvr_30.html#view - este un program de vizite dedicat publicului, care atrage câteva sute de persoane anual, ghidajul fiind asigurat de un angajat al SRTv.

„Turul TVR” este GRATUIT şi se adresează  în special elevilor şi studenţilor, dar pot vizita televiziunea şi adulţii, organizaţi în grupuri de minimum 10 persoane, cu programare trimisă pe adresa [email protected].

Turul durează aproximativ o oră, timp în care oaspeţii noştri vizitează expoziţiile din incinta clădirii, studiourile, grupurile de montaj şi/sau regiile de emisie”, se arată în răspunsul SRTv la solicitarea Newsweek.

TVR se chinuie cu audiențele

TVR 1 a fost pe locul 15 în topul național al audiențelor în luna  octombrie, iar în noiembrie, grație transmisiunilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, a urcat pe 6, o medie de 119.000 de persoane pe minut, conform măsurătorilor companiei Kantar Media. 

„Top 5” audiențe în noiembrie 2022 a fost alcătuit din Pro TV (615.000 telespectatori/minut) Antena 1 (485.000 telespectatori/minut), Kanal D (389.000 telespectatori/minut), România TV (239.000 telespectatori/minut) și Antena 3 CNN (164.000 telespectatori/minut).

TVR 2 a ocupat locul 17 în topul audiențelor naționale în noiembrie, cu 44.000 de telespectatori/minut. Iar TVR Info a avut luna trecută doar 4.000 telespectatori/minut.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te