Cum respectă românii regulile în pandemie: 38.260 de încălcări ale restricțiilor într-o săptămână

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 23.03.2021 - 14:44
38.260 de încălcări ale restricțiilor într-o săptămână. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

8 milioane de lei este valoarea amenzilor date de polițiști, în numai o săptămână, pentru încălcarea măsurilor de restricție impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

SHARE

Valul al treilea al pandemiei de coronavirus lovește cu putere și în România, cu o lună întârziere față de Occident, unde tot mai multe țări impun din nou măsuri dure de carantină. 

Peste 12.300 de pacienți cu COVID sunt internați în spitale, iar numărul persoanelor în stare gravă a ajuns la un record absolut de la începutul pandemiei. La terapie intensivă sunt internate 1.367 de persoane. 

Specialiștii avertizează că valul al treilea al pandemiei de coronavirus este mai violent decât primele două, în ciuda campaniei de vaccinare anti COVID-19, din patru motive. 

Citește și: Cele 4 motive pentru care valul trei al pandemiei este mai greu

Opt județe și Capitala sunt în scenariul roșu, cu incidențe de peste 3 la mia de locuitori. Situația cea mai gravă este în județele Ilfov și Timiș, precum și în București, arată datele Grupului de Comunicare Strategică.

Citește și: GRAFICE Capitala, Timiș și Ilfov, cea mai mare incidență COVID din țară. Situația pe județe

Cu toate acesta, numărul de sancțiuni date românilor care încalcă regulile rămâne ridicat. 

38.260 de încălcări ale restricțiilor au fost identificate într-o săptămână, în controalele efectuate de mai multe autorități ale statului, potrivit datelor cumulate din comunicatele de presă ale Poliției Române. 

În același interval, au fost date amenzi în valoare de 8 milioane de lei, pentru persoane fizice și juridice. Printre acestea din urmă se numără cluburile din Capitală, unde s-au organizat mai multe petreceri cu sute de persoane.

Citește și: VIDEO Un club de fițe plătește amenda dintr-o sticlă de șampanie și îi mai rămân 56.500 de lei

Regulile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii Sars-COV 2 au fost încălcate chiar și de către cei care  ar fi trebuit să le impună.

Trei subofițeri din cadrul Jandarmeriei Teleorman au fost amendați cu 1.000 de lei, după ce au fost prinși că nu purtau mască. Un al patrulea va fi sancționat pentru încălcarea statutului cadrelor militare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.