Cum încearcă Dinicu să scape de acuzații în dosarul Ferma Dacilor. Declarațiile făcute in instanță

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.01.2024 - 11:21
Cornel Dinicu a fost arestat în dosarul Ferma Dacilor Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik - rol ilustrativ

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, pensiunea care a ars în a doua zi de Crăciun, incendiul ucigând 8 oameni, le-a spus magistraților că arestarea sa este o măsură excesivă și neutilă.

SHARE
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, pensiunea distrusă de un incendiu care a ucis 8 oameni între care și trei copii, le-a spus magistraților că arestarea sa este o măsură excesivă și neutilă.

”În mod total neîntemeiat măsura dispusă fața de subsemnatul are un caracter excesiv și, totodată, este neutilă prin raportarea la scopul procesului penal” a declarat Cornel Dinicu în instanţă.

Cum încearcă Dinicu să scape de acuzații în dosarul Ferma Dacilor. Declarațiile făcute in instanță

Cornel Dinicu a spus că nu se sustrage răspunderii penale și că este ”umăr la umăr cu Parchetul” pentru că și el are interesul să afle ce s-a întâmplat la pensiunea sa de la Tohani, Prahova.

„În mod total neîntemeiat, măsura dispusă faţă de subsemnatul are un caracter excesiv şi, totodată, este neutilă prin raportarea la scopul procesului penal. 

În primul rând, nu există nici măcar o menţiune în referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive la riscul săvârşirii de noi infracţiuni de către inculpat. În al doilea rând, nu există teama, dovada, respectiv că inculpatul se va sustrage de la urmărirea penală, aceasta fiind dovedită chiar prin faptul că inculpatul s-a prezentat de bunăvoie la parchet.

Citește și: Cine sunt de fapt administratorii din acte ai Fermei Dacilor? Dinicu: ”Nu luau singuri decizii”

În prezenta cauză, de la data săvârşirii pretinsei fapte penale până la adoptarea măsurii arestului preventiv, au trecut aproximativ două săptămâni, perioadă în care inculpatul a fost lăsat în libertate.

Ulterior, acesta s-a prezentat de bunăvoie în fața organelor de urmărire penală, voluntar, fără a fi necesară dispunerea niciunei măsuri procedurale, iar această conduită anterioară şi ulterioară a inculpatului nu este de natură a demonstra un pericol public.

Sunt umăr la umăr cu Parchetul şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală, pentru că sunt primul interesat să ştiu ce s-a întâmplat acolo.

Citește și: Glumele macabre făcute de Cornel Dinicu în arestul de la Prahova: ”Sigur nu scapă nimeni cu viață”

M-am prezentat imediat, la solicitarea organului de urmărire penală, ocazie cu care imediat mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi s-a şi dispus, contrar oricărei suspiciuni sau bănuieli rezonabile şi oricărui mijloc desprins, emiterea ordonanţei de reţinere.

Ne aflăm în faţa unei persoane care trăieşte o dramă uriaşă, de neimaginat – aceea de a-şi pierde propriul copil în faţa sa, în incendiul de a cărui propagare este acuzat, care nu a săvârşit nicio altă faptă penală şi nu a efectuat niciun act de influențare a niciunuia din participanţi în cadrul procesului penal.

Citește și: ”Spovedania publică” a lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. ”Urmează să fiu arestat”

Cu atât mai mult, la acest moment nu există niciun risc de a influenţa sau păstra legătura cu aceste persoane, în condiţiile în care majoritatea actelor de urmărire/procedură au fost deja efectuate, esenţială şi determinantă fiind expertiza de specialitate, cel mai concludent, relevant şi pertinent mijloc de probă cu caracter tehnic şi care nu poate fi afectat de inculpat, chiar în ipoteza adoptării unei măsuri.

De altfel, nici nu se pretinde în concret ca aş fi încercat să iau legătura sau să influențez un alt inculpat suspect sau martor”, se arată în documentul din instanță obținut România TV

Citește și: Cornel Dinicu, patron al Fermei Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile. De ce este acuzat

Tribunalul Prahova a respins, marţi, contestaţiile depuse de cei trei inculpaţi în dosarul deschis de procurori în urma incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani, în care opt oameni au murit. Decizia instanţei este definitivă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te