Cine sunt de fapt administratorii din acte ai Fermei Dacilor? Dinicu: ”Nu luau singuri decizii”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.01.2024 - 14:13
Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor Foto: INQUAM PHOTOS/Ovidiu Micsik

Cornel Dinicu le-a explicat magistraților, înaite ca aceștia să pronunțe arestarea preventivă, ce rol aveau, de fapt, administratorii din acte ai Fermei Dacilor. El a precizat că cei doi nu luau singuri decizii în ceea ce privește funcționarea fermei și că executau ce le spunea.

SHARE

Administratorii Fermei Dacilor, Elena Adelina Ilie și Vitomir Adrian Ristin, nu luau singuri decizii în ceea ce privește funcționearea firmei. Ei executau ce le spunea Cornel Dinicu. 

Femeia este concubina lui Dinicu, iar Ristin este un apropiat al acestuia. 

Cu ce se ocupau, de fapt, administratorii din acte ai Fermei Dacilor

Cei doi administratori ai Fermei Dacilor făceau, de fapt, ce le cerea Cornel Dinicu. Elena Adelina Ilie se ocupa de bucătărie, făcea plăți și se ocupa de primirea oaspeților. Vitomir Ristin făcea de toate: repara lucruri, mergea cu tractorul, chema electricianul sau instalatorul, la nevoie. 

Citește și: Glumele macabre făcute de Cornel Dinicu în arestul de la Prahova: ”Sigur nu scapă nimeni cu viață”

Cel puțin așa a afrimat Cornel Dinicu în fața magistraților din Prahova, înainte ca aceștia să decidă arestarea preventivă.

Cornel Dinicu le-a spus magistraților de la Tribunalul Ploiești că, în noaptea incendiului de la Ferma Dacilor, a fost trezit din somn chiar de către concubina sa – Elena Adelina Ilie -, care i-a spus că este fum și că trebuie să meargă la copii.

Din declarația lui Dinicu reiese că Elena Adelina Ilie și Vitomir Adrian Ristin erau oamenii săi de încredere, cu mențiunea că aceștia „executau” ceea ce le spunea chiar el și „nu luau singuri decizii”, scrie gandul.ro.

Citește și: ”Spovedania publică” a lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. ”Urmează să fiu arestat”

„Nu îmi amintesc dacă ulterior au mai fost efectuate controale de către ISU să se constate dacă au fost îndeplinite punctele. Îmi amintesc că numita Ilie Adelina Elena mi-a comunicat că a transmis pe mail toate facturile şi chitanțele către ISU. Arăt că mergeam aproape în fiecare zi la Primărie, am depus diligențe; am cumpărat terenul pe baza unei chitanțe de mână, nu existau decât certificate de moştenitor.

Arăt că Ristin Vitomir Adrian a fost pus de mine administrator la Ferma Dacilor şi administra toată curtea împreuna cu Ilie Adelina Elena ceea ce eu le spuneam, respectiv Ristin Vitomir Adrian mergea pe tractor, repara lucruri când se stricau, chema electrician sau instalator, făcea de toate.

Citește și: Cornel Dinicu, patron al Fermei Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile. De ce este acuzat

Cu privire la llie Adelina Elena arat  este mama copilului meu, aceasta supraveghea bucătăria, calitatea produselor şi făcea plăți și se ocupa şi de primirea oaspeților, făcea diligente la Primărie.

Cei doi executau ceea ce eu le spuneau, nu luau singuri decizii în ceea ce priveşte funcționarea fermei. În noaptea incendiului arăt că am fost trezit de către concubina mea, spre dimineața, mi-a comunicat că era fum şi să merg spre copii,  aflam în apartamentul de la etaj care are o intrare exterioară”, a mai declarat Cornel Dinicu în fața magistraților.

Cornel Dinicu a fost arestat pe 3 ianuarie, în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor. În decembrie 2023, în a doua zi de Crăciun, 8 oameni au murit carbonizați în pensiunea acestuia. Printre victime se afla și fiul său.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te