Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,95 %
Elena Lasconi 19,17 %
99,96 %
Marcel Ciolacu 19,15 %
George Simion 13,87 %
Click aici pentru rezultate complete

Cum e mâncarea din spitale? ANPC: „Moare şi boala în cantinele verificate”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.04.2022 - 19:24
Cum e mâncarea din spitale? ANPC: „Moare şi boala în cantinele verificate”. / Foto: tomisnews.ro
Cum e mâncarea din spitale? ANPC: „Moare şi boala în cantinele verificate”. / Foto: tomisnews.ro

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor ai Municipiului Bucureşti (CPCMB) au amendat cu 32.000 de lei cantinele a două spitale bucureştene şi au decis oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor.

SHARE

"În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan, au fost constatate nereguli importante. Acest lucru i-a determinat pe comisarii CPCMB să ia decizia aplicării unor sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 lei, precum şi aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, pentru cantinele a două dintre spitale", a anunțat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Citește și: UE condiționează oficial plata fondurilor europene de respectarea statului de drept în Ungaria

Cel de-al treilea spital, respectiv cel de chirurgie oro-maxilo-facială, nedispunând de o bucătărie proprie, realizează servirea mesei către pacienţi folosind serviciile firmei de catering Deco Luk Style SRL, la care a fost extins controlul şi unde a fost, de asemenea, oprită temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor.

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au verificat marţi modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în trei dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Citește și: Contextul majorării dobânzii cheie a BNR la 3%: inflație mai mare, încetinirea economiei, leu stabil

„Moare şi boala în cantinele verificate”

"Până la multele teorii ale conspiraţiei, hai să ne dăm în leagănele rupte şi nefinanţate, cu toate că solicitări există de mult, hai să luăm tramvaiul către spital şi, dacă nu ne îmbolnăvim aşa, sigur o facem cum ajungem la destinaţie. Păi, moare şi boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria şi orice virus în paturile desfundate şi învelite în păturica stră-străbunicii!

Dacă scapă din pat în viaţă, moare boala mâncând din cantine 'cateringul' din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinaţia, culmea, bolnavi! Vizionare plăcută celor care ar trebui să aibă ca prioritate sănătatea şi viaţa consumatorilor.

P.S.: Păi, când trebuia să umblăm cu mască şi mănuşi, să stăm la distanţă unii de ceilalţi, care era teama? Că împărţim inegal infecţia din tramvaie sau faptul că, odată ajunşi în spitale, nu inspirăm bacteria şi virusul potrivit?", a transmis Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), relatează Agerpres.

Ce nereguli au constatat comisarii ANPC

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC la cele trei spitale controlate au fost: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ştefan, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, în timp ce unul dintre blocurile alimentare - format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică - prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, în locurile menţionate erau utilizate veselă depreciată, cu uzură avansată, ustensile cu rugină, frigidere neigienizate cu prezenţa unor insecte moarte, hote din inox neigienizate cu acumulări de grăsime şi arsuri, era folosit un sistem de ventilaţie neigienizat, în timp ce coloanele de apă şi calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată, ceea ce determină formarea de rugină etc. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te