Cozi infernale la vama Giurgiu. Camioanele au de așteptat peste 140 de minute la frontieră

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.09.2021 - 14:35
Cozi infernale la vama Giurgiu. Camioanele au de așteptat peste 140 de minute la frontieră/FOTO: Pexels

Camioanele care au ales să iasă din ţară prin punctul de frontieră Giurgiu formează cozi de aproximativ zece kilometri pe prima bandă de mers a DN 5, Bucureşti-Giurgiu, şi au de aşteptat 140 de minute la controlul de frontieră.

SHARE

„În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.237 camioane, şase sute de autoturisme şi 3.646 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.130 camioane, 404 autoturisme şi 2.931 de persoane”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Conform sursei citate, în prezent, atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe sensul de intrare în ţară prin PTF Giurgiu, controlul de frontieră pentru autoturisme se desfăşoară pe câte patru artere, iar acestea au de aşteptat zece minute pentru activitatea de control a documentelor la frontieră, pe ambele sensuri de deplasare.

Citește și: Pieton rupt în două, la propriu, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni cu peste 150 km/h

„Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe câte patru artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Înregistrăm un timp de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 40 de minute pe sensul de intrare în ţară, respectiv de 140 de minute pe sensul de ieşire din ţară. Aceşti timpi de aşteptare înregistraţi se datorează numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit”, a încheiat Roxana Popazu.

Citește și: Creștere suspectă a infecțiilor COVID în București: 2.500 cazuri, față de 600 în urmă cu o zi

Aceşti timpi de aşteptare ridicaţi sunt înregistraţi de aproximativ 12 ore, iar pe timpul nopţii de luni spre marţi şoferii nervoşi şi-au manifestat nemulţumirea claxonând îndelung. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.