COTAR: Cerem demisia de onoare a ministrului Lucian Şova

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.10.2018 - 11:46
Transportatorii cer din nou demisia ministrului Transporturilor. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, joi, că cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi nu va trimite o delegaţie la întâlnirea care ar trebui să aibă loc la minister.

SHARE

Confederaţia a fost chemată joi, de la ora 10.00, la o întâlnire cu ministrul Lucian Şova. „COTAR nu va trimite delegaţie la Ministerul Transporturilor, şi cere demisia de onoare a ministrului, pentru că nu a reuşit să-şi îndeplinească atribuţiile, de la preluarea mandatului, până în prezent”, se arată în comunicat.

Citește și Transportatorii cer demisia ministrului Lucian Şova. Aceștia amenință cu oprirea traficului

Reprezentanţii COTAR au subliniat că refuză categoric invitaţia la un ”dialog tardiv”.
„Nu înţelegem de ce ne cheamă abia acum actualul ministru Lucian Şova, al cărui minut de muncă este foarte scump. S-a gândit să cheme reprezentanţii COTAR la discuţii tot pe marginea modificărilor pe care domnia sa le doreşte a fi aduse în continuare la OMT 980/2011. Din păcate, ne vedem nevoiţi să-i prezentăm domnului Şova un refuz categoric pentru acest dialog tardiv”, se arată în comunicat.
Transportatorii consideră că ministrul a venit cu unele modificări legislative, în domeniul transportului de persoane, punându-i în imposibilitatea de a se pregăti pentru atribuirea din martie 2019.
„Toate modificările solicitate acum sunt tardive. Rămânem consecvenţi şi îi cerem în continuare retragerea acestui proiect de Ordin de ministru, odată cu demisia”, se arată în comunicat.
În 11 octombrie, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anunţat că peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel naţional, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest faţă de ordinul dat de Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane.

Citește și Greva transportatorilor: Peste 16.000 de autovehicule opresc activitatea la nivel național

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.