Greva transportatorilor: Peste 16.000 de autovehicule opresc activitatea la nivel național

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.10.2018 - 15:06
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Peste 16.000 de autovehicule care asigură transportul persoanelor vor întrerupe activitatea la nivel național, pentru o perioadă nedeterminată, în semn de protest față de ministrul Transportului, Lucian Șova.

SHARE

Greva transportatorilor va înceta  când ordinul dat de ministru, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane, va fi anulat, potrivit preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.
 FORT şi Confederaţia Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat miercuri organizarea de proteste la nivel naţional din cauza ordinului dat de Lucian Şova, prin care se doreşte liberalizarea transportului interjudeţean de persoane. Ulterior, COTAR că renunţă deocamdată la manifestaţii.
Cea mai contestată măsură este cea prin care este eliminată vechimea pe un traseu ca o condiţie pentru atribuirea traseului respectiv.
”În prezent, protestele au loc în şase judeţe. Până în ora 12, peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, până la retragerea ordinului dat de ministrul Transporturilor”, a spus Hagiu.

Citește și: Transportatorii din toată țara intră joi în grevă. 900.000 persoane afectate 
COTAR au anunţat ulterior că renunţă, deocamdată, să participe la protest, dar cer o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.
”Membrii COTAR din toată ţara aşteaptă întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a lua o decizie în privinţa viitoarelor proteste. Niciun membru COTAR nu va ieşi mâine la protestul anunţat, considerând că cetăţenii României care beneficiază de transportul rutier de persoane nu trebuie să sufere din cauza încercărilor ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital românesc. Decizia referitoare la stabilirea acţiunilor ulterioare va fi luată după răspunsul pe care-l va da premierul Viorica Dăncilă”, a anunţat COTAR.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -