Corupție, la IPJ Brașov: 5 polițiști rutieri, reținuți pentru luare de mită şi abuz în serviciu

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.02.2023 - 12:04
Mascați / Foto: Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Cinci polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar de corupție instrumentat de DGA la IPJ Brașov. Procurorii vor decide dacă îi vor propune pe agenții rutieri pentru arestare preventivă.

SHARE

Prima zi de anchetă în dosarul de corupție din interiorul IPJ Brașov, 1 februarie 2023, s-a încheiat în jurul orei 3.00 dimineața, după ce suspecții, dar și martorii au fost audiați. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au decis să rețină pentru 24 de ore 5 persoane. Este vorba despre 4 polițiști din Codlea și unul din Ghimbav. Ei sunt cercetați pentru luare de mită și abuz în serviciu, iar procurorii spun că agenții nu ar fi aplicat prevederile codului rutier.

Citește și: STB modernizează tramvaie vechi de 50 de ani cu 700.000 € bucata. Un Imperio nou e 1,7 mil. €

Ieri, agenți din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat 18 percheziții și au pus în executare 13 mandate de aducere a persoanelor implicate în acest caz.

Anchetatorii spun că lucrătorii în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru a nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere.

Citește și: Măştile lui Victor Piţurcă erau lipite manual. Instalaţiile aduse de fostul selecţioner nu mergeau

Astăzi, cei cinci suspecți care au fost reținuți pentru 24 de ore ar putea ajunge în fața magistraților de la Tribunalul Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile, relatează brasov.net.

Percheziţii la 6 agenți rutieri şi două sedii de Poliţie

Șase lucrători MAI, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Agenți din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat pe 1 februarie un număr de 18 percheziții și au pus în executare 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală.

„Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, au declarat reprezentanții DGA.

Surse din anchetă spun că percheziţiile sunt la sediul poliţiei din Codlea şi la cel din Ghimbav.

„În acest moment pot doar să vă confirm faptul ca azi se fac 15 percheziţii, inclusiv la sediul unei institutii publice. Cercetările se efetuează într-un dosar înregistrat în anul 2021 şi îi vizează pe 6 politişti rutieri, dintre care 5 fac parte din cadrul Politiei Codlea şi unul din cadrul Politiei Ghimbav. Faptele pentru care se fac cercetări sunt infracţiunile de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit: O parte din percheziţii sunt în curs şi la sediul parchetului au fost aduse o parte dintre persoanele cercetate, dar urmează să fie aduse toate la finalul perchezitiilor.”, a transmis Adrian Radu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te