CORONAVIRUS 11.000 de români au intrat în țară în ultimele 24 de ore prin Vama Nădlac

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.03.2020 - 09:32
Vama Nădlac, în seara de 10 martie Captură: Digi24.ro

Sute de români care au reușit să plece din Italia au ajuns la granița cu România. Zeci de mașini erau blocate, în noaptea de marți spre miercuri, la punctul de trecere a frontierei Nădlac, scrie Digi24.ro.

SHARE

Mulți dintre cei care au ajuns în țară au refuzat să intre în carantină. Astfel, la un centru de carantină a fost chemată poliția, pentru că peste 20 de oameni cereau să fie lăsați să plece acasă. Situația s-a calmat și oamenii au fost duși în carantină, a spus la Digi24 șeful DSP Arad, Constantin Cătană.

„În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valorile de trafic fiind in scădere”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Autoritățile au precizat că sunt mai puțini oameni care intră în țară pe la Vama Nădlac decât anul trecut, în aceeași perioadă, dar că se face aglomerație din cauza verificărilor făcute de polițiștii de frontieră în contextul coronavirusului.

O ședință de urgență a fost convocată la Ministerul de Interne, din cauza situației tensionate de la Vama Nădlac. Presa locală a relatat inițial că oamenii s-au blocat într-un centru de carantină și că pompierii chemați să spargă ușa s-au trezit cu autospeciala blocată de mașinile oamenilor. Au fost chemați mascații pentru a detensiona situația, relata Aradon.ro.

Șeful DSP Arad, Constantin Cătană, spune că „nu s-a pus problema de ostatici, de revoltă”, ci de o nemulțumire a oamenilor. „A fost chemată poliția pentru că erau nemulțumiți, nu voiau să intre în carantină”, a spus el.

Cătană a precizat că este vorba despre 23 de persoane venite cu 10 mașini. Ei doreau să fie lăsați să meargă în județele în care voiau să ajungă.

Șeful DSP Arad a spus că oamenii au fost duși la un al doilea centru de carantină, pentru că unde au fost duși inițial erau deja 40 de persoane și autoritățile au dorit să evite agitația. Vor rămâne acolo timp de 14 zile.

Oamenii ajunși în această seară la centrul de carantină din Arad for fi testați pentru coronavirus, iar problele vor fi trimise la Timișoara, pentru a fi analizate. Cătană a precizat că vor fi testați din nou, în ziua 12 și ziua 13 de carantină.

Nu este singurul caz în care oamenii încearcă să evite carantina. Circa 40 de persoane au venit în țară din Italia, cu două avioane, dar pe o rută indirectă, cu escală în altă țară. Aceștia vor fi luați de pe aeroportul Otopeni și duși în carantină.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.