Clotilde Armand anunță amenzi în cluburile de fițe din Herăstrău. „Tulbură liniștea cu muzică tare”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.07.2022 - 15:47
Poliția locală din sectorul 1 încearcă să facă ordine/Foto: Facebook/ Clotilde Armand

Poliția Locală Sector 1 a dat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.000 lei, cluburilor și restaurantelor din Parcul Herăstrău, care tulbură frecvent liniștea locuitorilor, a anunțat pe Facebook Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

SHARE

„Sunt mulți cetățeni care nu știu că Parcul Herăstrău nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 1. Parcul Herăstrău aparține de Primăria Capitalei prin Administrația Lacuri Parcuri și Grădini București (ALPAB). Chiar dacă nu aparține de noi și nu putem acționa la fel de mult precum am dori vreau să vă spun că Poliția Locală Sector 1 își face datoria”, a scris Armand pe pagina sa.

Citește și: Patrușev, succesorul lui Putin, a supraviețuit unei tentative de asasinat cu otravă

Ea a precizat că „au fost controale în Parcul Herăstrău, la cluburile și restaurantele care tulbură frecvent liniștea locuitorilor prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată, dar și la sălile de jocuri de noroc și pariuri.”

„La aceste cazinouri aveam reclamații privind activități neautorizate. Se pare că mai sunt oameni de afaceri care în goana după profit nu au înțeles mesajul meu, toată lumea trebuie să respecte legea în Sectorul 1 și nimeni nu este mai presus de lege!

Poliția Locală Sector 1 a dat 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 36.000 lei, în principal pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, cât și pentru încălcarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Amenzi pentru fumat în spații închise, lipsă autorizație terasă, nerespectarea orarului din autorizația de funcționare și neafișarea orarului la intrarea în unitate, tulburarea liniștii publice, prin difuzarea muzicii la intensitate mare, sau chiar pentru desfășurarea activității fără deținerea autorizației de funcționare.

Citește și: Virgil Popescu: „Vrem să construim încă două reactoare nucleare. Merg în SUA pentru finanțare”

O situație aparte a fost constatată la societățile care desfășoară activități de jocuri de noroc și pariuri. Societățile verificate desfășurau activități de bar, prin servirea de băuturi alcoolice, non-alcoolice, cafea etc. clienților care utilizează mijloacele de jocuri de noroc, fără a avea declarat și autorizat la Oficiul Registrului Comerțului codul CAEN necesar desfășurării acestei activități.

Prin nedeclararea codului CAEN 5630 – Baruri și alte activități de servire băuturilor, societățile care au ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, încearcă să fenteze plata taxei anuale aferentă desfășurării activității de alimentație publică și să evite, în mod intenționat, obținerea autorizației de funcționare eliberată de Primarul Sectorului 1 al Municipiului București”, a precizat Clotilde Armand.

Potrivit primarului, Poliția Locală Sector 1 derulează în mod regulat planuri de acțiune care vizează constatarea și sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, de către unitățile de alimentație publică sau organizatorii de evenimente, cu precădere la sfârșit de săptămână, în intervalul orar 22:00 – 02:00.

„PS: Am înaintat către conducerea ANPC o adresă prin care solicit explicit să fie verificate toate societățile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău și pe raza Sectorului 1.

PPS: Actualul șef al ANPC este nașul de cununie al fiului lui Adrian Năstase și membru PSD. Acesta a fost numit la conducerea ANPC printr-o decizie a premierului PNL Nicolae Ciucă. De când a preluat conducerea ANPC actualul director acesta folosește instituția după cum primește ordine de la PSD”, a mai precizat Armand.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te