Patrușev, succesorul lui Putin, a supraviețuit unei tentative de asasinat cu otravă

DE Elena Andrei | Actualizat: 18.07.2022 - 21:48
Patrușev, succesorul lui Putin, a supraviețuit unei tentative de asasinat cu otravă/foto: profimedia

Nikolai Patrușev, în vârstă de 71 de ani, fost șef al serviciului secret FSB și secretar al Consiliului de Securitate al Kremlinului, considerat a fi succesorul lui Putin, ar fi fost transportat de urgență la spital după ce s-a simțit rău.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

General SVR, un canal rusesc disident pe Telegram care susține că este operat de un fost oficial de la Kremlin cu surse din interior, a declarat că rezultatele testelor toxicologice au arătat că Patrușev a fost afectat de o „otravă sintetică”, dar că, în cele din urmă, a supraviețuit atentatului la viața sa.

Fostul șef al FSB este considerat în general ca fiind omul căruia Putin îi transmite puterea atunci când lipsește pentru tratament medical și este, de asemenea, un arhitect cheie al războiului din Ucraina.

Fiul său, Dmitri, în vârstă de 44 de ani, este ministrul rus al Agriculturii și este prezentat de unii experți ca fiind și el un posibil succesor al lui Putin.

„Recent, a avut loc un atentat la viața secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev”, a postat General SVR, citând surse de la Kremlin.

Citește și

VIDEO Piloții ucraineni zboară în „misiuni sinucigașe” cu MiG-29. Așteaptă F-16 de la americani

La ceas de grea cumpănă pentru Putin, patriarhul Kirill scoate Troița sfântului patron al Rusiei

„Informațiile atât despre tentativa de asasinat, cât și despre ancheta privind această tentativă de asasinat sunt păstrate în cel mai strict secret. Se știe că Nikolai Patrușev nu s-a simțit bine seara, după serviciu, imediat după ce a ajuns acasă. Securitatea a acționat rapid, chemând imediat o echipă de medici la el. După ce i s-a acordat asistență la spital, Patrușev a fost dus acasă în stare stabilă. Rezultatele analizelor sale au confirmat că substanța toxică era o otravă sintetică”, scrie General SVR.

Raportul susține că Patrușev a fost salvat de îngrijirile medicale acordate în timp util și, probabil, de „o concentrație insuficient de mare a substanței toxice care a pătruns în organism prin piele”.

Putin a fost informat despre atentat doar „când viața lui Patrușev nu a mai fost în pericol”, se afirmă.

„Rămâne de văzut cine se află în spatele tentativei de asasinat, care sunt motivele și cum a devenit posibil, în general, să se organizeze o tentativă de asasinat efectiv finalizată asupra unui reprezentant al unui nivel atât de înalt de putere”, scrie General SVR, promițând că va reveni cu detalii.

„Acesta este doar începutul unei mari redistribuiri în cadrul elitelor, în cercul lui Putin”, se „prezice” în postare.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te