Contrabaşii folosiți în concertele de la Festivalul George Enescu, făuriţi de lutierii din Reghin

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.09.2021 - 18:16
Contrabaşii folosiți în concertele de la Festivalul George Enescu, făuriţi de lutierii din Reghin. / Foto: aalr.ro

Contrabaşii folosiţi în concertele din cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu, care se desfăşoară la Bucureşti, până în 26 septembrie, sunt făuriţi de lutierii din Reghin, membri ai Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România (AALR).

SHARE

"Este o ediţie aniversară a Festivalului Internaţional George Enescu, este un an special şi important pentru membrii Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România, fiindcă participă la această manifestare culturală de amploare, atât cu o expoziţie, cât şi cu instrumente în concerte.

În multe dintre concertele susţinute la Sala Palatului sau la Ateneu, orchestrele cântă cu instrumente făurite la Reghin, în special cu contrabaşi", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România, Claudiu Mare.

Citește și: Anti-vaccinista Olivia Steer îndeamnă femeile să nu facă teste ce detectează cancerul la sân și col

El a adăugat că organizatorii festivalului au avut nevoie de contrabaşi, fiindcă multe dintre orchestre solicită să li se închirieze instrumente, iar pentru partea de contrabaşi a fost realizat un parteneriat.

"Ne-am angajat că în acest an vom pune la dispoziţia organizatorilor atâţia contrabaşi câţi au nevoie, pentru toate orchestrele care solicită acest lucru. Contrabasul baroc este solicitat în nenumărate concerte şi putem spune că în majoritatea concertelor s-a cântat cu contrabaşii AALR. Unele dintre aceste instrumente se vor vinde, fiindcă au găsit clienţi.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, pentru a 12-a oară străbunică. Prinţesa Beatrice a născut o fetiță

Am dus mai multe instrumente şi am dat posibilitatea instrumentiştilor să aleagă, astfel încât să fie mulţumiţi. Este un examen şi pentru noi din moment ce instrumentiştii din marile orchestre cântă pe instrumentele noastre şi ne dau review-uri, pentru noi e încurajator", a mai afirmat Claudiu Mare.

La Festivalul Internaţional George Enescu participă contrabaşii făuriţi de peste 20 dintre membrii Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România.

De asemenea, la expoziţia de instrumente muzicale de la festival, Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România participă cu numeroase instrumente muzicale cu coarde şi arcuş.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.