"Este o ediţie aniversară a Festivalului Internaţional George Enescu, este un an special şi important pentru membrii Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România, fiindcă participă la această manifestare culturală de amploare, atât cu o expoziţie, cât şi cu instrumente în concerte.
În multe dintre concertele susţinute la Sala Palatului sau la Ateneu, orchestrele cântă cu instrumente făurite la Reghin, în special cu contrabaşi", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România, Claudiu Mare.
El a adăugat că organizatorii festivalului au avut nevoie de contrabaşi, fiindcă multe dintre orchestre solicită să li se închirieze instrumente, iar pentru partea de contrabaşi a fost realizat un parteneriat.
"Ne-am angajat că în acest an vom pune la dispoziţia organizatorilor atâţia contrabaşi câţi au nevoie, pentru toate orchestrele care solicită acest lucru. Contrabasul baroc este solicitat în nenumărate concerte şi putem spune că în majoritatea concertelor s-a cântat cu contrabaşii AALR. Unele dintre aceste instrumente se vor vinde, fiindcă au găsit clienţi.
Am dus mai multe instrumente şi am dat posibilitatea instrumentiştilor să aleagă, astfel încât să fie mulţumiţi. Este un examen şi pentru noi din moment ce instrumentiştii din marile orchestre cântă pe instrumentele noastre şi ne dau review-uri, pentru noi e încurajator", a mai afirmat Claudiu Mare.
La Festivalul Internaţional George Enescu participă contrabaşii făuriţi de peste 20 dintre membrii Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România.
De asemenea, la expoziţia de instrumente muzicale de la festival, Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România participă cu numeroase instrumente muzicale cu coarde şi arcuş.