Cele 3 lucruri pe care nu trebuie să le lăsați în mașină pe caniculă. Există și riscul de incendiu!

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.07.2024 - 16:59
Cele 3 lucruri care nu trebuie să le lăsați în mașină pe caniculă. Există și riscul de incendiu! - Foto: Freepik

Cele 3 lucruri care nu trebuie să le lăsați în mașină pe caniculă. Există și riscul de incendiu asta în cazul în care vă lăsați telefonul și încărcătorul

SHARE

Creșterea temperaturilor îi obligă pe șoferi să fie deosebit de atenți la obiectele pe care le lasă în mașină, deoarece o greșeală poate avea consecințe neplăcute.

Cele 3 lucruri care nu trebuie să le lăsați în mașină pe caniculă. Există și riscul de incendiu!

Mercurul continuă să urce, vara aceasta jucându-se cu rezistența noastră. Cei "40 de ani" ne impun să ne limităm deplasările și călătoriile lungi, programându-ne activitățile în aer liber la orele din zi cu temperaturi mai scăzute.

Citește și: Amenzi usturătoare pentru șoferii care conduc în aceste condiții. Ce nu au voie să poarte?

De asemenea, trebuie să fim atenți atunci când suntem la volan, ceea ce implică utilizarea corectă a aerului condiționat și, bineînțeles, întreținerea corespunzătoare a mașinii pentru a ne asigura că mașina nu ne "dă de gol", lăsându-ne expuși la soare.

Citește și: Veste bună pentru șoferi. Ce se întâmplă cu amenzile de circulație din 1 iulie? Care e cea mai mare?

În același timp, atunci când mercurul atinge "roșu", trebuie să ne amintim că există unele lucruri care nu ar trebui lăsate prea mult timp în interiorul mașinii.

Medicamentele

Majoritatea medicamentelor sunt concepute pentru a fi depozitate la 22-25 de grade Celsius, adică la temperatura camerei. Niciun medicament nu trebuie expus la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius pentru a-și menține potența.

În multe cazuri, de fapt, un medicament falsificat nu numai că își pierde activitatea, dar este și dăunător pentru sănătatea noastră. În orice caz, respectăm instrucțiunile de pe ambalajul medicamentelor.

Telefonul mobil

Cercetările au arătat că o jumătate de oră de expunere la soare este suficientă pentru a dezvolta o temperatură de peste 50 de grade Celsius în interiorul unei mașini.

Majoritatea producătorilor de smartphone-uri recomandă ca telefoanele mobile să nu fie lăsate în locuri în care temperatura depășește 45 de grade Celsius.

Bateria telefonului se va supraîncălzi și, în cazuri extreme, poate începe să curgă sau chiar să se aprindă, cu consecințe dezastruoase pentru mașina noastră.

Apă într-o sticlă de plastic

Pe vreme caldă este indicat să bem multe lichide pentru a reduce riscul de deshidratare. De fapt, în timpul condusului, conform unui studiu realizat de Universitatea Loughborough și Institutul European de Hidratare, șoferii care nu sunt suficient hidratați fac greșeli similare celor cu o alcoolemie de 0,8g/litru.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te