Îmbrățișarea românească a lăsat sute de spanioli fără ceasuri și bijuterii. Cum operează hoții

DE Adrian Costin | Actualizat: 15.09.2022 - 11:58
Îmbrățișarea românească a lăsat sute de spanioli fără ceasuri și bijuterii Foto: wordpress
Îmbrățișarea românească a lăsat sute de spanioli fără ceasuri și bijuterii Foto: Guardia Civil
Îmbrățișarea românească a lăsat sute de spanioli fără ceasuri și bijuterii Foto: Guardia Civil
Foto: Guardia Civil

Bandele de hoți români au speriat Spania cu metoda îmbrățișării" prin care au furat zeci de ceasuri și bijuterii de lux, în special de la persoane în vârstă, în mai multe orașe.

SHARE

Mai mult bande de hoți români au fost prinse în Spania în ultima luna, după ce furaseră bunuri de zeci de mii de euro de la persoane în vârstă. 

Citește și: Călăuza Alinei Bica l-a dat de gol, în Italia, pe interlopul care spunea că-i dă droguri lui Smiley

Victimele care erau abordate de infractori cu diverse pretexte și, după ce acestea căpătau încredere, hoții le îmbrățișau ca semn de afecțiune. Însă, în acel moment, victimele erau deposedate de ceasuri sau bijuterii. În cazul în care persoana își dădea seama ce se întâmplă, infractorii deveneau violenți. 

Citește și: Cum s-a gândit o femeie să ia 5.000 de lei la soțul ei: S-a dat răpită, dar s-a ales cu dosar penal

Îmbrățișarea românească a lăsat sute de spanioli fără ceasuri și bijuterii

Șase hoți români erau căutați încă din luna iunie a anului trecut, după ce o persoană în vârstă a rămas fără ceasul de lux la intrarea unei parcări din Barcelona.

Citește și: Romii prinși la granița dintre Mexic și SUA spun că-s persecutați în România. Legătura cu Rechinu

 

Două tinere s-au apropiat de victimă și au atacat-o, iar ulterior au fugit din zonă cu o mașină condusă de o a treia persoană care le aștepta. 

Citește și: Bărbatul modern are jumătate din cantitatea de spermă pe care o avea bunicul său. Care sunt cauzele

În timpul anchetei, agenții au stabilit că autorii acestor jafuri sunt membrii unui grup infracțional, specializat în furturi de bijuterii și ceasuri de lux.

Citește și: VIDEO Bătaia soțului fostei soții pentru care a fost condamnat ex- deputatul AUR, Mihai Lasca

Agenții din cadrul Diviziei de Investigații Criminale (DIC) din regiunea Poliției Metropolitane din Barcelona au mai stabilit că acest grup infracțional a comis jafurile și în alte orașe din Spania și chiar și în alte țări europene.

Din rețea făceau parte șase români. Patru din ei erau autorii jafurilor propriu-zise,  iar alți doi erau șoferi, care îi așteptau în mașinile cu care se făceau nevăzuți. 

Cei șase români au fost reținuți, iar mașinile pe care le foloseau pentru a fugi și hainele pe care le purtau în timpul jafurilor au fost confiscate. Infractorii au fost aduși în fața justiției pe 18 mai, iar judecătorul a dispus cercetarea lor în libertate.

Opt jafuri, comise în diferite orașe spaniole

Două săptămâni mai târziu, la 29 mai, Garda Civilă din Sant Joan d'Alacant era sesizată de o persoană  că în zona unui centru comercial din zonă, un bărbat și o femeie încercau să jefuiască un bărbat, prin metoda îmbrățișării.

Patrulele de securitate au ajuns la fața locului și au pornit în urmărirea mașinii cu care fugiseră cei doi. Agenții au reușit să oprească mașina, în care se aflau un bărbat și o femeie, de naționalitate română. Cei doi au fost arestați, fiind acuzați și de  infracțiuni împotriva siguranței rutiere. Mai mult, cei doi nu au oprit mașina, atunci când au fost somați să tragă pe dreapta.

Cei doi hoți sunt un tânăr de 23 de ani și o tânără de 25 de ani, ambii de naționalitate română. Martorii au declarat  că românii au încercat să fure un ceas de la un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

De altfel, hoții au fost fost recunoscuți, fotografic, de către victimă și de martori. Anchetatorii au început o anchetă pentru a identifica toate victimele celor doi români. Deocamdată, au fost deja stabilite alte opt jafuri comise de aceiași făptași. Dintre acestea, șapte au fost furturi și un jaf cu violență, comise în orașele Majadahonda și Mejorada del Campo (Madrid), Beniel (Regiunea Murcia), Jávea, Benitachell și Finestrat (Alicante). Românii au furat bijuterii în valoare de 24.650 de euro, conform stiridiaspora.ro .

Bijuteriile furate sunt piese vechi, de colecție, cu o mare valoare, pe care infractorii le vând pe piața neagră din alte țări. De  cele mai multe ori, este aproape imposibil ca bijuteriile să mai fie recuperate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te