duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Ce fac shaormeriile cu carnea care rămâne la finalul zilei? Un fost angajat a explicat totul

Data publicării: 19.11.2023 • 16:27 Data actualizării: 19.11.2023 • 16:27
Ce fac shaormeriile cu carnea care rămâne la finalul zilei? Un fost angajat a explicat totul Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)
Ce fac shaormeriile cu carnea care rămâne la finalul zilei? Un fost angajat a explicat totul Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Un fost angajat al unui local de kebab răspunde la unul dintre cele mai mari mistere: ce se întâmplă cu carnea de doner care rămâne la finalul zilei?

Un fost angajat al unui local de kebab răspunde la unul dintre cele mai mari mistere: ce se întâmplă cu carnea de doner care rămâne la finalul zilei?

Curioși din fire, britanicii au încercat să găsească răspunsul la această întrebare. Aceștia au primit răspunsul de la cineva care a lucrat într-un local de kebab timp de ani de zile și a răspuns la această dilemă.

„Sunt sigur că oricine a mâncat vreodată un kebab în care carnea pare doar puțin încălzită, cu bucăți care arată ca și cum ar fi fost tăiate, cubulețe, felii de toate felurile, se întreabă ce au primit de fapt.

Ce fac shaormeriile cu carnea care rămâne la finalul zilei? Un fost angajat a explicat totul

Asta se întâmplă când carnea este pe terminate și se folosesc marginile, partea de sus și de jos.

Citește și: Care sunt cel mai valoroase lucruri produse în România

De obicei, se taie cu o ușoară curbă spre interior. Ca o paranteză. De aceea, unele dintre cele mai bune și mai autentice kebab-uri turcești folosesc o lamă mare, ca o sabie, pentru a o tăia”, dezvăluie fostul angajat, conform Lad Bible.

Citește și: Produsul românesc care ar costa 4,50 lei pe kilogram și a fost recunoscut de UE. „O realizare unică”

Alții au confirmat acest răspuns, spunând că unele localuri o țin în frigider până a doua zi, dar în general grămada de carne doner este înfășurată peste noapte, iar a doua zi unul sau două straturi de la partea de sus vor fi îndepărtate.

Regulile oficiale spun că poți lăsa carnea să se răcească timp de aproximativ o jumătate de oră, să tai și să arunci toată carnea gătită (grămada va fi încă crudă în mijloc) și apoi să o pui în frigider sau în congelator.

Orice carne care are două zile ar trebui aruncată.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră