Angajatorii sunt dispuşi să plătească salarii de până la 5 mii de euro pentru aceste posturi. Armand are 25 de ani şi lucrează în domeniul bancar. Este analist de business şi combină tehnologia inteligenţei artificiale cu serviciile financiare.
Joburi de acasă, foarte bine plătite
"Vedem că este această conversie, joburile de casier spre exemplu devin de mentenanţă şi din ce în ce mai multă lume se îndreaptă către joburi de birou, pe partea de IT. Salariile în domeniul ăsta sunt cu mult peste salariul minim pe economie." a povestit un angajat pentru un post TV.
Citește și: VIDEO Rusia acuză Ucraina, SUA și Marea Britanie pentru atacul asupra "Podului lui Putin"
Sectorul IT este cel mai râvnit de către tineri pentru că este domeniul care oferă cele mai mari salarii. Cererea de locuri de muncă a crescut pentru specialişti în inteligenţă artificială şi securitatea datelor.
„Un tânăr absolvent poate să pornească cu un salariu de 1.000, 1.200, 1.300 de euro, în funcţie de specializarea pe care o alege. Poţi să ajungi după 4-5 ani de experienţă în domeniul IT până la salariul de 4.000, 4.500, 5.000 de euro." a declarat reprezentantul unei platforme de recrutare.
Un alt domeniu care deschide noi perspective este cel al energiei regenerabile. Specialiştii din acest sector pot câştiga între 1.100 de euro şi 1.600 de euro net. Piaţa se dezvoltă de la un an la altul, iar noi locuri de muncă sunt create.
Grija oamenilor în ceea ce privește sănătatea mentală a dus la creșterea cererii pentru psihologi și terapeuți. Salariile sunt atractive, între 800 și 1200 euro net. De altfel, anul acesta 40 de candidați s-au bătut pe un loc la admiterea la Facultatea de Psihologie a Universitatii Bucuresti.
Citește și: “O tragedie ne-a făcut să ne împrietenim!” Forumul economic româno - ucrainean
Aproape 60% dintre români sunt supraponderali, tocmai de aceea la mare căutare sunt şi nutriţioniştii. Un job de viitor este şi cel de creator de conţinut digital, unde veniturile pot începe de la 600 de euro şi pot ajunge la 1.000 euro net.
Pe langă un salariu motivant, tinerii îşi doresc şi alte beneficii: tichete de masă, prime de sărbători, abonamente la săli de fitness, dar şi la spitale private.
Rata şomajului în luna iunie a acestui an a fost de 5,4%. Numărul şomerilor s-a ridicat la aproape 445.000 de persoane.