Care este cel mai sănătos ulei din lume și de ce este în top? Atenție, NU este cel de măsline!
Multe uleiuri sunt bogate în nutrienți, dar nu toate sunt potrivite pentru toate tipurile de preparate. Cel mai sănătos ulei din lume nu este atât de popular, nu toată lumea îl are acasă.
Fie în salată, fie pentru prăjire crocantă – folosim ulei aproape în fiecare zi în bucătărie. Pentru o dietă sănătoasă este foarte important să folosim uleiul potrivit.
Deși uleiul de gătit nu are cea mai sănătoasă reputație datorită conținutului său de grăsimi, poate fi totuși sănătos.
Care este cel mai sănătos ulei din lume și de ce este în top? Atenție, NU este cel de măsline!
Un ulei bun conține mai mulți acizi grași nesaturați decât acizii grași saturați. În timp ce acizii grași saturati, cum ar fi cei care se găsesc în principal în grăsimile animale, au fost mult timp considerați nesănătoși, acest lucru nu mai este clar pe baza studiilor actuale.
Citește și: Uleiul din fructe cu beneficii uimitoare pentru păr, piele, unghii și cuticule. Costă doar 15 lei
Acizii grași saturati pot fi o sursă bună de energie, protejează organele interne și sunt, de asemenea, implicați în alte procese importante ale corpului.
Cu toate acestea, cantitatea potrivită este importantă. Nutriționiștii recomandă aproximativ de două ori mai mulți acizi grași nesaturați decât saturați.
Nucile conțin și mulți acizi grași sănătoși. Astfel că uleiul de nuci este foarte sănătos.
Citește și: Cum să recunoști un ulei de măsline fals: 5 indicii clare că uleiul cumpărat de tine nu e autentic
Care este cel mai sănătos ulei din lume și de ce este în top? Atenție, NU este cel de măsline! - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
La ce ar trebui să fii atent când vrei un ulei sănătos
Uleiurile presate la rece sunt, de asemenea, considerate deosebit de sănătoase, deoarece conțin încă nutrienții lor naturali. Alte uleiuri sunt rafinate în procese complexe - mulți nutrienți se pierd în acest proces.
Uleiurile presate la rece păstrează, de asemenea, o aromă mai puternică, făcându-le mai puțin versatile, dar adăugând o notă foarte specială anumitor feluri de mâncare.
Citește și: „Lichidul de aur” care îți oferă o piele strălucitoare și accelerează metabolismul. Îl bei dimineața
Din păcate, uleiurile presate la rece nu sunt deosebit de potrivite pentru prăjit. Cel mai important lucru aici este punctul de fum. Când uleiul este încălzit, începe să fumege peste o anumită temperatură și eliberează substanțe toxice. Cel mai sănătos ulei nu este în niciun caz cel mai sănătos ulei pentru prăjit, atrage atenția heidelberg24.de.