„Lichidul de aur” care îți oferă o piele strălucitoare și accelerează metabolismul. Îl bei dimineața

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.04.2024 - 19:17
„Lichidul de aur” care îți oferă o piele strălucitoare și accelerează metabolismul. Îl bei dimineața - Foto: Profimedia

„Lichidul de aur” care îți oferă o piele strălucitoare și accelerează metabolismul. Îl bei dimineața. Iată ce beneficii are, dar și care sunt dezavantajele.

SHARE

„Lichidul de aur” care îți oferă o piele strălucitoare și accelerează metabolismul. Îl bei dimineața. Iată ce beneficii are, dar și care sunt dezavantajele. 

„Lichidul de aur” pe care să-l bei dimineața 

Consumul zilnic de ulei de măsline, în special cel extravirgin, poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. O tendință recentă care câștigă popularitate implică consumul unui pahar de ulei de măsline în fiecare dimineață. Celebrități precum Kourtney Kardashian, Beyonce și Ryan Seacrest au adoptat acest obicei.

Citește și:  Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Uleiul de măsline este considerat un superaliment datorită proprietăților sale antiinflamatorii, a sprijinului pentru microbiomul intestinal și a potențialului de a îmbunătăți funcția cerebrală.

Nutriționiștii evidențiază compoziția sa bogată în compuși antioxidanți, vitamine și polifenoli care sunt benefici pentru sănătatea generală.

Un avantaj semnificativ al uleiului de măsline este capacitatea sa de a vindeca intestinele prin repararea mucoasei intestinale și prin promovarea creșterii bacteriilor benefice. Acest lucru ajută la o mai bună absorbție a nutrienților din alimente și poate contribui la gestionarea greutății și la reglarea colesterolului.

Unele persoane, cum ar fi Ryan Seacrest, încorporează o doză zilnică de ulei de măsline în rutina lor pentru a ajuta la pierderea în greutate. Se știe că acizii grași mononesaturați din uleiul de măsline stimulează metabolismul, reduc pofta de mâncare și grăsimea corporală, ceea ce poate sprijini eforturile de pierdere în greutate pe termen lung.

La ce trebuie să aveți grijă?

Experții sunt de acord că una dintre cele mai potrivite alegeri este uleiul de măsline extravirgin, cea mai puțin procesată și totodată cea mai sănătoasă formă de ulei de măsline.

„Este bogat în polifenoli antiinflamatori și alți antioxidanți care pot ajuta în cele din urmă la reducerea riscului de boli cardiace”, a explicat Sharp.

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Totuși, asta nu înseamnă că uleiul trebuie băut pur și simplu. Moderația este importantă.

„Nu avem nicio dovadă că această manieră de a consuma uleiul de măsline este în orice fel mai sănătoasă decât a-l consuma într-o manieră mai plăcută – cum ar fi într-o salată sau ca parte dintr-un fel de mâncare”, spune nutriționista.

O lingură de ulei are 119 calorii, iar un shot constă în general în trei linguri de ulei. Altfel spus, sunt 357 de calorii suplimentare în fiecare zi.

„Ceea ce nu realizează oamenii este că nu contează ce tip de grăsimi consumă, toate au aceleași calorii”, a declarat și Mindy Haar, dieteticiană și nutriționistă din New York.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te