Călin Hartzos a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA. Vrea să fie pilot de supersonice

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 18.06.2024 - 07:44
Călin Hartzos a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA. Vrea să fie pilot de supersonice Foto:Alba24

Călin Hartzos, absolventul unui colegiu militar din Alba Iulia a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA. La finalul studiilor, el se va întoarce în România pentru a începe cariera de ofițer.

SHARE

Anunţul a fost făcut de Colegiul Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia, pe Facebook.

Absolventul Călin Hartzos a fost admis la una dintre cele mai prestigioase academii din Statele Unite ale Americii, Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs”, pe sigurul loc repartizat elevilor de colegiu militar din România, în acest an.

Procesul de selecție a fost unul riguros, bazat pe performanțe școlare, sportive și implicare în activități educative extrașcolare.

După finalizarea studiilor în Statele Unite ale Americii, Călin se va întoarce în România, unde își va începe cariera de ofițer.

Călin Hartzos a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA. Vrea să fie pilot de supersonice

Încă de la admiterea în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, în anul 2020, Călin s-a remarcat prin participarea și obținerea de rezultate deosebite la olimpiade, concursuri școlare, proiecte sau dezbateri din aproape toate domeniile, variind de la cele reale, până la cele umane, motivat de dorința de a-și fructifica toate capacitățile și de a-și lărgi orizonturile.

Timp de patru ani a avut cele mai bune rezultate din promoție, iar în clasa a XII-a a deținut cel mai mare grad onorific ce se acordă elevilor din colegiile militare, gradul de elev plutonier adjutant, fiind pentru colegii mai mici un model de seriozitate, determinare în atingerea obiectivelor și de reușită în viață.

Pentru Călin, termenul „cel mai bun” este puțin absolut pentru că așa cum spune el, „niciodată nu poți să fii cel mai bun, deoarece există o variantă mai bună a ta care se poate îmbunătăți.

„Ceea ce am avut tot timpul în vedere a fost că ori de câte ori am ajuns într-o oarecare poziție fruntașă la un concurs în liceu sau mai departe, a fost ca acesta să nu fie un punct al frazei care a reprezentat acest colegiu, ci maxim o virgulă, o pauză după care urmează un alt concurs.

Liceul și această vârstă nu îți permit încă să te oprești, indiferent de rezultatele pe care le ai. Ceea ce a însemnat că fiecare astfel de rezultat pozitiv a reprezentat pentru mine o bucurie, dar în același timp și un semn că trebuie să continui”, a mărturisit Călin.

Cheia succesului a fost pentru Călin multă muncă, perseverență și o bună organizare a timpului. Studiul nu a reprezentat pentru el o obligație, ci din contră un hobby.

I-a plăcut foarte mult să studieze, să se implice în diverse activități educative, iar rezultatele obținute vorbesc de la sine.

Toată experiența și maturitatea dobândite în decursul celor patru ani l-au ajutat să conștientizeze ce anume își dorește în viitor și sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru a ajunge acolo.

„Consider că în acești patru ani de liceu nu am avut foarte mult timp în care să nu fi realizat ceva. Întotdeauna am încercat să rămân activ.

O parte din fericirea mea a fost că am avut ocazia de a face ceea ce îmi place, chiar dacă poate părea absurd să spun că îmi place să particip la olimpiade sau îmi place să învăț, este unul dintre hobby-urile mele.

Care este cheia succesului?

Îmi place la fel de mult să fac sport, să ies afară, să citesc o carte, să mă întâlnesc cu prietenii, dar și școala o consider pentru mine o activitate plăcută. 

Toate experiențele anterioare au fost pe de o parte o experiență în interacționarea cu străinii sau în dobândirea unor abilități și competențe verificate fie de o olimpiadă, de o activitate, de un proiect și în al doilea rând au fost un plus la CV-ul pe care l-am prezentat în cadrul concursului de admitere în Statele Unite ale Americii. 

Dar consider că fiecare din aceste evenimente la care am participat au fost în primul și în primul rând o experiență de învățare. La orice concurs, proiect la care am participat, am făcut-o voluntar pentru că este ceea ce-mi place”, a mai spus Călin.

Parcursul său în colegiul militar a fost unul complex, care a avut nu doar suișuri ci și coborâșuri, iar orice experiență a reprezentat pentru Călin o nouă provocare, afirmând că „acolo unde există voință, există și o cale.

Citește și: Primele trageri cu Patriot, pentru Armata Română. Identifică ţintele aeriene, simulate cu drone

La finalul unui capitol care i-a marcat semnificativ dezvoltarea, Călin vorbește și despre planurile de viitor, pentru că după virgulă începe o nouă aventură, un nou drum pe care își dorește să exceleze din nou.

„Planuri există, însă cred că felul în care le pot rezuma pe acestea este că îmi doresc să învăț și să mă fac remarcat în primul și în primul rând, indiferent de specializarea pe care o voi alege acolo.

Fie că voi alege să rămân în domeniul științelor reale, voi trece pe partea de pilot de supersonice, sau mă voi îndrepta către diplomație, ceea ce-mi doresc este să fiu cel mai bun în domeniul pe care l-am ales și să mă întorc în țară cu o dorință de schimbare indiferent de domeniul în care voi profesa, doresc să ajung spre vârf și să aduc o schimbare sistemului.

Citește și: Un tată și-a dat fiul în judecată pentru că nu i-a înapoiat banii dați în timpul facultății

Doresc să îl fac să fie cunoscut ca fiind un sistem care promovează în primul și în primul rând înainte de armament, înainte de conflicte, promovează valori, promovează statutul pe care un om trebuie să-l aibă în societatea modernă”, a mai spus Călin.

Călin Hartzos este al unsprezecelea absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia care își va desăvârși pregătirea în domeniul militar în instituții de renume din Statele Unite ale Americii și al patrulea la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs, Academia Militară „West Point” (6 absolvenți) și Academia Militară Navală a SUA (un absolvent), transmite Colegiul Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia, pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te