Călin Georgescu, ode halucinante pentru Putin: "Rusia înseamnă lumină și suflet. UE este Mafia"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.01.2025 - 15:20
Călin Georgescu, ode halucinante pentru Putin: "Rusia înseamnă lumină și suflet. UE este Mafia" - Foto: Profimedia images
Călin Georgescu, ode halucinante pentru Putin: "Rusia înseamnă lumină și suflet. UE este Mafia" - Foto: Profimedia images

Călin Georgescu, ode la adresa Rusiei în timp ce demonizează UE. Rusofilul Călin Georgescu a făcut din nou apologia Rusiei și dictatorului Putin, o țară cu o istorie plină de invazii și crime la adresa altor popoare, pe care a numit-o un tărâm al "luminii și al sufletului".

SHARE

Prorusul Călin Georgescu, declarat un admirator al dictatorului Vladimir Putin, a făcut din nou apologia Rusiei într-un interviu publicat astăzi, 14 ianuarie 2025, pe TikTok.

Călin Georgescu, ode halucinante pentru Putin: "Rusia înseamnă lumină și suflet. UE este Mafia"

"Știți ce înseamnă "suflet" în rusește? Înseamnă "duh". De aceea această parte a lumii înseamnă tot mai mult. Acolo (în Rusia n.red) este lumina. Occidentul este "zero" ca religie. Oamenii nu se mai înțeleg unii cu alții. Puterea este într-un singur loc. Președintele Putin este dedicat tarii lui. În Europa nu mai există lidership", a declarat rusofilul Călin Georgescu, cel care își dorește ruperea României de valorile și drumul european și întoarcerea la "Mama Rusie".

În același timp, Călin Georgescu demonizează Occidentul și Europa, care a dat României peste 60.000.000.000 de euro de la aderarea din 2007 și până în prezent, a demontat granițele și a favorizat libertatea de circulație și de muncă a românilor.

Citește și: SUA îi fac portetul lui Călin Georgescu: Combinație de nostalgie rusă, șarlatanie și Gwyneth Paltrow

"Occidentul este Mafia. Capitalismul este mort, este dezarticulat. Colapsul e aproape. Ce face Macron, care este pus la înaintare... nu mai are cuvântul de onoare. El este dictat politic. Nesiguranța occidentului care nu mai are substanță duce la violență și nesiguranța duce la acțiuni inconștiente", spune Călin Georgescu, într-un limbaj apărat exact în retorica Kremlinului.

Citește și: Călin Georgescu vrea izolaționalismul economic pe modelul Ceaușescu. Străinii, dați afară din țară

Prosusul Georgescu susține că aderarea României la NATO (2004) și aderarea la UE (2007) a fost un obiectiv fals pentru România. În opinia sa, dar și a Moscovei, țara noastră trebuia să se dezvolte economic "independent" față de Uniunea Europeană, care a ridicat România din "noroiul" comunist și să ne apărăm singuri în fața invadatorilor. 

De asemenea, el a reiterat ideea că România, o țară aflată în NATO și UE trebuie să rămână "neutră" - un termen folosit intens de Moscova cu referire la țările din fostul bloc sovietic și țările conexe din sfera de influență. Moldova este o țară "neutră" în Constituție și Rusia a anexat o parte din teritoriul ei - Transnistria. Ucraina era o țară "neutră" și a fost invadată de două ori în ultimii 10 ani, unde au anexat ilegal 5 teritorii.

Citește și: Propaganda rusească pro-Călin Georgescu: „România profundă aspiră la un regim așa cum e în Rusia”

"Societatea trebuie să fie bogată. Obiectivul (României n.red) a fost intrarea în Uniunea Europeană și în NATO? Fals!. Noi trebuie să ne apărăm suveranitatea țării. Creșterea economică independentă de UE și creșterea apărării independente, astea sunt lucruri esențiale pentru noi. Puteam să fim cei mai mari exportatori de hrană din lume și de apă și putem să fim lideri de gaze în Europa. Un președinte trebuie să fie naționalist autentic.

Citește și: Călin Georgescu, ode halucinante pentru Putin: "Rusia înseamnă lumină și suflet. UE este Mafia"

Noi trebuie să fim neutri în față oricărui conflict, dar în același timp trebuie să fim o voce importantă în lume. Noi avem o șansă unică. Puteam juca o carte titanică în Europa. Drumul care va fi luat de curând atunci va magnetizată întreg poporul", a spus Georgescu.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te