Boris Johnson anunţă ridicarea restricţiilor anti-Covid în Anglia: „Vom învăța să trăim cu virusul"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.01.2022 - 17:43
Boris Johnson anunţă ridicarea restricţiilor anti-Covid în Anglia/FOTO: Facebook/Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sfârșitul măsurilor COVID-19 introduse pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron în Anglia.

SHARE

Marea Britanie a fost prima țară care a limitat călătoriile internaționale din cauza variantei Omicron, trăgând un semnal de alarmă cu privire la mutațiile acesteia, iar în decembrie a introdus sfaturi privind munca la domiciliu, mai multe purtări de măști și treceri de vaccinuri pentru a încetini răspândirea acestuia.

Dar, în timp ce cazurile au urcat până la un nivel record, spitalizările și decesele nu au crescut în aceeași măsură, în parte din cauza introducerii vaccinurilor de rapel în Marea Britanie și a gravității mai reduse a variantei.

Abordarea lui Johnson de a evita închiderile și de a trăi cu virusul contrastează cu o abordare de toleranță zero față de COVID-19 în China și Hong Kong, precum și cu restricții mai dure în multe alte țări europene.

Citește și: Fantoma de la IGPR: Benone Marian Matei, chestorul fără CV, fără declarație de avere

„Multe națiuni din Europa au îndurat noi închideri pe timp de iarnă... dar acest guvern a luat o cale diferită", a declarat Johnson în fața parlamentarilor, afirmând că guvernul a luat cele mai dure decizii și că numărul celor care au ajuns la terapie intensivă a scăzut.

„Oamenii noștri de știință cred că este probabil ca valul Omicron să fi atins acum punctul maxim la nivel național... datorită campaniei extraordinare de stimulare, împreună cu modul în care publicul a răspuns la măsurile din Planul B, ne putem întoarce la Planul A".

Citește și: Ce mai fac polițiștii români: accidente mortale, merg la bordel în uniformă, trafic de migranți

Johnson a declarat că niciuna dintre așa-numitele măsuri din Planul B nu va rămâne, deoarece măștile de față nu vor fi impuse legal nicăieri, permisele COVID nu vor fi obligatorii și sfaturile de a lucra de acasă vor înceta.

Johnson s-a confruntat cu critici pentru modul în care a gestionat pandemia în general, iar Marea Britanie a raportat 152.513 decese, al șaptelea cel mai mare număr la nivel mondial. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au urmat propriile măsuri anti-coronavirus, în general cu restricții mai dure, dar au început, de asemenea, să le atenueze.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.