Bilanțul negru al vacanțelor cu mașina pe Litoral: 12 morți și peste 500 de răniți în accidente

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.09.2023 - 14:28
Bilanțul negru al vacanțelor cu mașina pe Litoral: 12 morți și peste 500 de răniți în accidente - Foto: Newsweek / Colaj

Sezonul vacanțelor pe Litoral a fost unul „negru” pe șosele și în acest an. Potrivit IPJ Constanța, în perioada 1 iunie – 31 august au avut loc 358 de accidente rutiere, în urma cărora 12 persoane au murit, iar alte 513 au fost rănite.

SHARE

În perioada 1 iunie – 31 august, în județul Constanța, au fost înregistrate 358 de accidente rutiere, conform informațiilor transmise de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

În urma evenimentelor rutiere 12 persoane și-au pierdut viața și alte 513 persoane au fost rănite. Din totalul victimelor, 31 au fost minori, relatează replicaonline.ro.

Citește și: Beizadelele unor personaje influente din România care s-au drogat cu Vlad Pascu înainte de accident

Alcoolul și drogurile, principalele cauze ale accidentelor rutiere de pe Litoral

Consumul de alcool a fost una dintre cauzele producerii accidentelor rutiere, 12 dintre acestea fiind produse pe fondul consumului de alcool, iar 1 pe fondul consumului de substanțe psihoactive. Este vorba despre accidentul tragic produs de beizadeaua Vlad Pascu, în cursul dimineții de sâmbătă, 19 august, la 2 Mai. Ulterior, s-a stabilit faptul că Pascu consumase trei tipuri de droguri.

Citește și: Miruna Pascu, arestată preventiv. Stenograme din dosar: ”Asta mai îmi lipsea, să fiu băgată...”

Accidentul produs de Vlad Pascu în 2 Mai, cel mai tragic din județul Constanța

Cel mai grav și tragic accident rutier provocat în acest sezon estival pe Litoral a fost cel de la 2 Mai, de pe data de 19 august, atunci când 2 tineri au fost omorâți de Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, care a pierdut controlul volanului și a intrat într-un grup de tineri care circula pe marginea drumului. O fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit pe loc, în timp ce alte trei persoane au fost rănite și transportate la spital. Șoferul a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins în scurt timp, la Vama Veche.

Citește și: VIDEO Dealerul și prietenul lui Vlad Pascu a furat ser fiziologic de la Spitalul Floreasca

„La data de 19 august a.c., în jurul orei 05.25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropierea localității Vama Veche, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39 și ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără, de 20 de ani și un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani.

Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. De asemenea, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ", a transmis IPJ Constanța.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te