Modelul, lansat joi, este utilizat de Spitalul Judeţean din Oradea, iar oamenii pot afla în timp real ce se întâmplă cu cei dragi după ce sunt preluaţi de medici. Scanează un cod QR și au acces la informaţii despre pacient.
Astfel de griji au sute de oameni, în fiecare zi, în unităţile de primiri urgenţe din ţară. Odată ce targa pe care se află pacientul intră în secţie şi uşile se închid, rudele rămân afară, măcinate de îngrijorare, uneori ore întregi, până când un medic are timp să informeze familia.
Aplicația APARŢINĂTOR.RO a fost creată şi îmbunătăţită de medici şi IT-işti, timp de aproape un an. Poate fi folosită de cei care ajung la Unitatea de Urgenţe a spitalului din Oradea.
Informaţiile sunt introduse în aplicaţie de asistentul de la triaj, apoi de medicul curant.
Datele sunt văzute în timp real de familia care aşteaptă afară. Când ajung la spital, rudele trebuie să descarce, gratuit, aplicaţia, apoi să scaneze codul QR care apare pe fişa pacientului.
Citeşte şi: A fost inaugurat un nou spital de oncologie, în Arad. Cât a costat?
În viitor, aplicaţia ar putea fi folosită în toate secţiile spitalului din Oradea. Și unele spitale private din țară au sisteme prin care rudele sunt anunțate de starea pacienților.