Scandal la Dinamo. Un antrenor de înot, reținut de poliție. De ce e acuzat?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.02.2024 - 17:48
Antrenor de înot de la Dinamo, reținut de poliție pentru că ar fi violat o fetiță Foto: clubul sportiv Dinamo - rol ilustrativ

Un antrenor de înot de la Clubul Dinamo a fost reținut de poliție. El este suspectat că ar fi molestat o fetiță în vârstă de 7 ani. S-a întâmplat când acesta își antrena victima.

SHARE

Acuzații grave la adresa unui antrenor de înot de la Dinamo. O fetiță de 7 ani ar fi fost violată de acesta. A fost reținut de poliția, iar Clubul Dinamo a transmis că a reziliat contractul cu acesta. 

Antrenor de înot de la Dinamo, reținut de poliție pentru că ar fi violat o fetiță. A fost dat afară

”Astăzi, 14 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 6 Poliție, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au reținut un tânăr, în vârstă de 20 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

În fapt, la data de 13 februarie 2024, în jurul orei 20.30, Secția 6 Poliție a fost sesizată, de către o femeie, cu privire la faptul că, în aceeași zi, fiica sa, minoră, în vârstă de 7 ani, ar fi fost victima unei infracțiuni de viol, bănuit de comiterea faptei fiind instructorul de înot.
Evenimentul ar fi avut loc în incinta unui bazin de înot din cadrul unui club, situat în Sectorul 2. 

Citește și: Legenda lui Dinamo, nemilos cu noii acționari de la club: „Merg pe niște strategii de romgleză”

În urma activităților procedurale efectuate în cauză, a fost identificat și depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, angajat ca instructor în baza unui contract de activitate sportivă în cadrul clubului respectiv. Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei, acesta se afla în timpul programului de lucru.

 Cel în cauză a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 6 Poliție, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, în forma agravată”, a transmis Poliția Capitalei.

CS Dinamo a transmis că i-a reziliat contractul antrenorului de înot suspectat că ar fi abuzat de copilă. Mai mult, au fost puse la dispoziția poliției imaginile de pe camerele de supraveghere din zona bazinului de înot.

Citește și: Un nou fenomen se ridică în natația românească. A doborât recordul vechi de 21 ani al Dianei Mocanu

”Repudiem cu fermitate și condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat. Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacționa cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceștia sunt sportivi de performanță sau amatori.”, a transmis CS Dinamo. 

Reprezentanții clubului au mai spus că vor solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te