"Au fost doborâte recorduri la stațiile meteo. Într-adevăr, luna octombrie înregistrează recorduri zilnice la nivelul temperaturilor minime la 11 stații din rețeaua națională de specialitate, ca fiind cele mai ridicate valori pentru o zi de 31 octombrie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.
Și vorbim de stații din partea de sud a țării, Drăgășani. Vorbim de stații din partea de centru-nord a țării. Nu în ultimul rând, iată întorsura Buzăului, acolo unde nopțile sunt mai răcoroasă.
Vorbim de Semenic, iată zona montană sau Târgu Mureș, în partea de centru a țării: 10,7 grade față de 10,2 grade recordul anterior.
Și ieri am înregistrat, la 9 stații meteorologice, temperaturi minime pentru o zi de 30 octombrie ca fiind cele mai ridicate valori.
Astăzi am înregistrat din nou, un record pentru zona de sud-vest a țării, la Calafat, 28 de grade Celsius 27 la Drobeta Turnu Severin, la multe stații din partea de sus, sud-est și est a țării, valori de peste 23-24 de grade Celsius.
Mâine contăm pe același ecart al valorilor de temperaturi. Iată prima zi din ultima lună de toamnă un debut cu o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.
Este posibil să consemnăm tot în partea de sud-vest a țării, valori de 26- 27 de grade
Cum va fi vremea în noiembrie
Cel puțin prima decadă va fi una cu siguranță mai caldă decât în mod obișnuit.
Informațiile ne arată că până în jurul datei de 10 noiembrie contăm pe valori de temperaturi peste normele specifice datei din calendar și valori care să depășească sau să se apropie de pragul unei zile de vară cu 25 de grade Celsius", a explicat Elena Mateescu, director ANM, într-o emisiune TV.