1.800 de militari şi specialişti, cu 185 de mijloace tehnice prezenți sâmbătă la Alba Iulia

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.11.2018 - 12:26
Militarii vor defila la Alba Iulia. Foto MApN

Aproximativ 1.800 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei şi Serviciului Român de Informaţii vor participa la activităţile dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri, de la Alba Iulia.

SHARE

În paralel, programul oficial stabilit de autorităţile locale cuprinde zeci de evenimente pe parcursul a trei zile, între care concerte ale unor formaţii de muzică populară şi uşoară, potrivit news.ro
Potrivit unei informări a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, la ceremoniile militare care se vor desfăşura la Alba Iulia, vineri şi sâmbătă, vor participa aproximativ 1.800 de militari şi specialişti din MApN, MAI, Ministerul Justiţiei şi Serviciului Român de Informaţii, cu 185 de mijloace tehnice.

Vineri, ceremoniile militare încep la ora 10.30, prima fiind programată la Monumentul „I.C. Brătianu". Aici vor fi prezenţi militari şi elevi din Batalionul 136 Geniu „Apulum", reprezentanţi ai Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea" şi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul".
Aceleaşi efective vor participa, de la ora 11.00, la ceremonii în faţa Monumentului „Iuliu Maniu", urmând ca de la ora 11.30 să fie prezente la Monumentul „Mihai Viteazul", iar de la ora 12.00, la Monumentul „Regele Ferdinand şi Regina Maria".
Tehnica şi echipamentele de luptă vor fi prezentate de 18 detaşamente de defilare pe roţi cu aproximativ 150 de mijloace tehnice, respectiv transportoare amfibii blindate, instalaţii aruncătoare de proiectile reactive, diferite complexe de artilerie antiaeriană, inclusiv autopropulsată, complexe de rachete antiaeriene, sisteme de rachete sol-aer, autospeciale de geniu, tunuri şi aruncătoare de diferite calibre, sisteme de comunicaţii şi informatică, tehnică de luptă ale forţelor pentru operaţii speciale, radare mobile etc.
Vor fi prezentate publicului şi 23 de aeronave militare (elicoptere IAR-330 Puma, avioane C-27J Spartan, IAR-99 Şoim, F-16 Fighting Falcon).
În blocul de ceremonie se vor regăsi şi formaţiuni pe jos şi îmbarcate ale armatei poloneze. Organizatorii anunţă că, pe timpul defilării trupelor, vor fi executate 21 de salve de artilerie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.