TOP 100 Florentina Olar-Spânu, căpitanul echipei naționale de fotbal

DE Newsweek România | Actualizat: 12.10.2019 - 23:37

Constănțeanca Florentina Olar-Spânu a activat în patru campionate, are mai multe titluri câștigate în țări diferite și este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport „Babeș- Bolyai” din Cluj Napoca.

SHARE

Până la 13 ani a jucat fotbal în fața blocului și prin curtea școlii, pentru că nu știa că există o echipă de fete. Înainte să practice fotbalul într-un cadru organizat, a făcut, timp de trei ani, atletism, iar acest lucru a ajutat-o mult în carieră.

La 13 ani a început aventura fotbalistică în orașul natal, Constanța. Timp de un an a practicat, în paralel, și atletismul, apoi pasiunea pentru fotbal a învins. Apoi totul a mers pe repede înainte.

„Din dorința de a deveni mai bună, m-am transferat la CFF Clujana Cluj, o echipă cu care am câștigat multe titluri de campioană, Cupe ale României, chiar și Supercupe. A urmat un an în Italia, la Lazio, 4 sezoane în Cipru, la Apollon Ladies, urmate de alte 6 sezoane în Damenarca, la Fortuna Hjørring, unde sunt și acum.

Am optat pentru campionatul danez deoarece tot timpul mi-am dorit să mă autodepășesc, să fiu mai bună. După o perioadă frumoasă, cu rezultate bune în Cipru, am decis să accept o nouă provocare știind că fotbalul nordic e oarecum diferit.

Aici, fotbalul feminin e mai dezvoltat, mai popular, iar campionatul mult mai puternic”, spune Florentina.

A obținut multe titluri de campioană, în diferite campionate și, individual, titluri de cea mai bună jucătoare. Cu echipa de club a jucat în sferturile de finală Champions League împotriva celor de la Manchester City, iar cu echipa națională a jucat barajul pentru calificarea la Campionatul European. Ce-și mai dorește?

„Sper să-mi adresați această întrebare și după campania de calificări, pentru că sunt pregătită să spun: o calificare istorică la Campionatul European din Anglia – 2021.

Aici lucrurile sunt clare! Ne dorim enorm acest lucru”, completează Florentina. Aici, se bazează și pe selecționerul Mirel Albon, cu care se înțelege foarte bine și în care are mare încredere.

Când vine vorba despre timpul liber al unui sportiv de performanță, nu mai e de mult o surpriză să aflăm că nu prea există. 

„Iubesc să îmi petrec timpul liber alături de familie. Nu am foarte mult și cred că este extrem de prețios.

Dacă înainte de a deveni mămică îmi permiteam «luxul» de a mai citi o carte, de a viziona un film, acum lucrurile s-au schimbat. Ieșim la plimbări, la diferite activități pentru a-l ajuta pe cel mic să se integreze cât mai bine și mai repede în societate.

Și vă spun sincer: dacă am 15 minute numai ale mele, vreau să mă relaxez total, fără tv, cărți, telefon, etc.”, spune Florentina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te