Top 100 Români de Pretutindeni: Eliza Casapopol, cofondatoarea primului festival de știință românesc

DE Newsweek România | Actualizat: 14.01.2022 - 18:06
Eliza Casapopol

Ideea pentru Romanian Science Festival i-a venit după o experiență din vremea în care era studentă la Universitatea Oxford.

SHARE

Acolo a organizat un festival de două zile, exclusiv pentru promovarea matematicii. I s-a părut o idee fantastică de a atrage tinerii, copiii, bunicii spre știință și a vrut să facă asta și în România. 

Eliza Casapopol s-a născut în Pitești, la  5 mai 1995. A absolvit Colegiul Naţional „I.C. Brătianu“ din Piteşti ca şefă de promoţie în 2014.

Apoi a fost admisă cu bursă la Universitatea Oxford, acolo unde a ajuns chiar președinta Societății de Matematică pe când se afla în anul III.

Totodată, a fost preşedintele Societăţii Studenţilor Români de la Oxford între 2015 şi 2016.

În 2016, a primit o bursă de cercetare de la London Mathematical Society, iar, în ianuarie 2017, a fost aleasă cel mai bun student român din Europa la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

În 2018, absolvit un master în matematică la Universitatea Oxford, iar acum lucrează în Olanda în domeniul inteligenței artificiale. 

Este pasionată de a-i învăța pe alții despre puterea tehnologiei. În acest sens, a dezvoltat cursuri și a pregătit profesioniști de la companii internaționale pe diverse teme în domeniul datelor și tehnologiei.  

În România, a inițiat și coordonat primul festival românesc de știință în aer liber, destinat publicului larg, și care a avut  peste 20.000 de participanți, fiind organizat în Pitești, Timișoara și Baia Mare. 

Romanian Science Festival a fost o reușită și a constat atât în prezentări interactive ale unor studenți și cercetători români, cât și în organizarea unor experimente în aer liber. 

Eliza Casapopol nu s-a oprit aici. Ea a promovat educația informală a științelor și a construit o platformă la care s-au alăturat peste 50 de cercetători din diaspora academică și din sistemul educațional românesc.

A atins un public de peste 52.000 de persoane cu cele 21 de seminarii web științifice în direct și a vizitat online peste 50 de școli din România. Eliza a coordonat o echipă de 700 de voluntari (studenți și profesori) în diferite orașe din România. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.