Credem în România

DE Marius Bostan | Actualizat: 24.10.2021 - 22:09

4 ediții speciale cu 400 de români de pretutindeni. Conectați cu țara, toți ne fac cinste oriunde s-ar afla.

SHARE

Vom regăsi în această inițiativă specială încă 100 de români din afara granițelor, care merită să fie mai cunoscuți și mai apreciați, pentru ceea ce au realizat și pentru puterea lor de a ne inspira oriunde ne-am afla în lume.

De mult timp privim cum românii pleacă spre alte noi patrii, dorind să-și pună în valoare calitățile personale în acele locuri care le oferă oportunități suplimentare.

Noi, cei de acasă, i-am văzut cum învață, cercetează sau muncesc intens în țările de adopție și ne uităm cu un respect admirativ la reușitele și aprecierile câștigate în toate domeniile.

Ne dorim ca ei să rămână conectați cu țara, să nu uite munca și sacrificiile strămoșilor noștri și să revină Acasă când vor socoti că timpul întoarcerii a sosit. 

În acest an ne vom întâlni la Sinaia, în cadrul Galei Top 100 Români de Pretutindeni, pentru a onora încă 100 de români  remarcabili, pe care îi dorim cât mai aproape de România. Astfel, premiem câte 10 persoane în 10 domenii: Educație - recunoaștem profesori și educatori valoroși, Medicină - cu oameni dedicați care salvează vieți pe tot globul, Profesioniști și specialiști foarte buni, adevărați virtuozi care aduc valoare oriunde s-ar afla, Antreprenoriat - cu întreprinzători de succes care merită remarcați, Religie - lideri cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă, Știință - unde avem oameni de știință din toate domeniile,
Artă - cu artiști excepționali care merită toată atenția noastră, Serviciul Public și Legal - cu avocați, funcționari și reprezentanți în instituții, administrație și politică, Sport - cu sportivi excepționali în comunitățile în care concurează, Management - unde apreciem manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, care ne pot inspira și transmite cum putem face o Românie mai bună.

Mulțumim Newsweek România, voluntarilor noștri și tuturor celor care ne-au sprijinit pentru ca această inițiativă să ajungă la a IV-a ediție, să reușim să publicăm un supliment de colecție.

Este doar un mic semn ce arată aprecierea noastră și ne dorim să inspire câți mai mulți români să-și recunoască valorile oriunde s-ar afla în lume.

Este un semn mic pentru că sunt sute de mii de români care au câștigat respectul comunităților unde trăiesc, fac ceva pentru România aproape în fiecare zi și ar merita și ei să fie în aceste pagini.

Ne bucurăm tare mult să avem alături de noi la gala din acest an și pe coperta revistei, unul din nominalizații din prima ediție, Domnul Adrian Zuckerman, care a plecat din România cu familia în anii ‘70 spre America, țara libertății și a revenit ca Ambasador al țării de adopție după aproape 50 de ani.

A reușit într-un timp scurt să întărească legătura cu Statele Unite și să renască speranța în șansa României de a deveni o țară mai bună și mai sigură pentru noi și copiii noștri.

Este extraordinar că a rămas în continuare să se lupte alături de noi pentru proiectele începute, pentru parteneriatul strategic cu cel mai important Aliat căruia nu trebuie să-i uităm niciodată sacrificiul uriaș făcut în cele Două Războaie Mondiale și aportul pentru înfrângerea URSS în urma Războiului Rece. 

Nominalizările au fost făcute în mare parte de extinsa comunitate RePatriot și cititori de pretutindeni ai Revistei Newsweek România și le mulțumim tuturor pentru propuneri.

Ne-am bucura foarte mult să lucrăm cu toți acești români pentru dezvoltarea economică și culturală a României, pentru întărirea principiilor care au fundamentat lumea civilizată. Și în anii care vin și să-i vedem Acasă cât mai des, unde am vrea să știe că au o mare Familie la care se pot întoarce. 

Veniți alături de RePatriot toți cei care auziți mesajul Credem în România, care doriți să lucrați Împreună pentru România, să Investim și să Facem lucrurile bune să se întâmple, Unind mai strâns românii din toate colțurile lumii cu Patria Mamă.

Aceasta este o mare oportunitate pentru dezvoltare, este Calea Noastră, asumată public la o mare întrunire a Romanian Business Leaders, când un grup de inițiativă a lansat acest proiect generos. Mai multe detalii despre acțiunile noastre veți găsi pe platforma repatriot.ro.

Doamne ajută toți românii, oriunde s-ar afla!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te