Vrei să nu mai plătești facturi? Insula privată pe care o poți cumpăra

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 25.11.2023 - 08:21
Insula privată pe care o poți cumpăra Foto: Facebook/RT Edgar
Așa arată interiorul uneia dintre casele de pe insulă Foto: Facebook/RT Edgar

O insulă privată paradisiacă, unde nu trebuie să plătești nicio factură, ar putea deveni propria ta evadare privată. Există doar o mică problemă, legată de amplasarea acesteia și prețul spectaculoasei proprietăți.

SHARE

Insula Elizabeth din Australia a fost scoasă la vânzare și dispune de două case - cu autorizație pentru o a treia - și un teren pentru rulote pe o suprafață totală de 26,5 hectare de teren.

Situată în Western Port Bay, în sudul statului Victoria, insula oferă, de asemenea, 3 km de coastă. Cu toate acestea, izolarea de zgomotul lumii și atmosfera desprinsă din poveste vin cu un cost. Și nu unul mic.

Insula privată unde scapi de facturi

În ciuda faptului că inițial nu a reușit să se vândă atunci când a fost listată pentru aproximativ 4,17 milioane de euro, în 2018, Insula Elizabeth și-a văzut prețul de șapte cifre crescând și mai mult.

Ca urmare a faptului că piața imobiliară s-a consolidat substanțial în toată pandemia Covid-19, doritorii unei astfel de achiziții trebuie să plătească acum între 5,28 - 5,85 milioane de euro, scrie thesun.co.uk.

Insula Elizabeth a fost listată de agenția imobiliară RT Edgar din Melbourne, Australia. Directorul James Hatzolos, care se ocupă de listare împreună cu consultantul de vânzări Zee Sarwari, a declarat că insula este perfectă pentru izolare.

Citește și: Vila de milioane a lui Irinel Columbeanu a ars. Cum au scăpat miraculos lucrurile cele mai de preț

„Se pretează la atât de multe idei", a declarat el pentru news.com.au. „În primul rând, cineva care își dorește un refugiu privat, unde ești complet izolat. Altcineva ar putea dori, de asemenea, să organizeze un refugiu de sănătate sau de wellness”.

Insula Elizabeth poate fi accesată doar cu barca, barja sau elicopterul - în apropiere se află Insula Franceză și portul de agrement și serviciile de elicopter de pe Insula Phillip.

Există, de asemenea, un debarcader privat licențiat cu acostare, care este perfect pentru cei care au un interes deosebit pentru pescuit, caiac-canoe, navigație și observarea păsărilor.

Citește și: Cea mai scumpă brânză din lume a ajuns să se vândă la un preț fabulos. Este maturată într-o peșteră

Și dacă există îngrijorări cu privire la siguranța sa, Hatzolos a confirmat că insula se ridică până la 20 de metri deasupra nivelului mării, o mare parte din ea fiind în siguranță deasupra valurilor.

Așa arată interiorul uneia dintre casele de pe insulă Foto: Facebook/RT Edgar

„Nu se va scufunda”, a spus el. De asemenea, Hatzolos a descris Insula Elizabeth ca fiind „complet funcțională”.

Prima casă este dotată cu facilități de conectare de la rețeaua electrică, inclusiv o bucătărie complet echipată cu mașină de spălat vase.

Există, de asemenea, o baie spa, încălzire hidronică pe gaz și un sistem de drenaj septic.

Cea de-a doua vilă a fost construită anul trecut și vine cu două dormitoare, două băi, un rating energetic de șapte stele și aparate complet electrice. Ambele locuințe sunt deservite de energie solară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te