VIDEO Japonezii încurajează angajații să doarmă 30 de minute pe zi la muncă. Birourile, reamenajate

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.05.2022 - 18:16
VIDEO Japonezii încurajează angajații să doarmă 30 de minute pe zi la muncă. Birourile, reamenajate / BBC

O nouă tendință în cultura muncii extrem de competitivă și dificilă din Japonia: pauza de somn de 30 de minute în mijlocul zilei, indifferent unde te afli.

SHARE

În Tokyo se deschid cafenele unde poți dormi o oră, iar unele companii amenajează camere de somn în birourile lor, încurajând lucrătorii să facă o scurtă pauză în timpul zilei.

Dormitul la serviciu este unul dintre cele mai mari tabuuri la locul de muncă. Dacă ești plătit pentru a face o slujbă, nu vrei să fii văzut adormit în timpul orelor de lucru. Dar acum unele companii din Japonia oferă ca beneficii un pui de somn.

Citește și: Marocanul care și-a ucis amicul și iubita cu 50 lovituri de cuțit și-a dat foc în închisoare la Iași

Nestle a deschis o cafenea numită Suimin Café într-o clădire de birouri din apropierea unei gări populare de navetiști. La Suimin Café, puteți rezerva o cameră de somn pentru 30 de minute. Camerele au paturi confortabile, șezlonguri din piele și iluminare slabă. Puteți alege chiar și fermitatea saltelei și a pernelor. Pentru 750 de yeni, sau aproximativ 7 USD, poți să bei o ceașcă de cafea și să tragi un pui de somn de 30 de minute. Deci, când te trezești din somnul de jumătate de oră, beneficiezi dublu de un pui de somn puternic plus efectul cofeinei.

Citește și: VIDEO Avioane americane EA-18G Growler, misiune de poliție aeriană la granița Ucrainei. Atacă mortal

Neurospace este o companie care produce echipamente de somn special pentru companii. Unul dintre clienții săi este Mitsubishi Estate Co., un dezvoltator imobiliar. Au reamenajat birourile anul trecut și au înființat două camere de somn: una pentru bărbați, una pentru femei. 

Compania de IT Nextbeat a creat camere de somn cu canapele și odorizante relaxante. Camerele sunt izolate fonic pentru a bloca zgomotele din exterior. Nu pot fi folosite computere sau smartphone-uri în camerele de somn.

Guvernul din Fukuoka lucrează cu o companie locală de lenjerie de pat pentru a promova ideea ca angajații lor să li se permită să doarmă jumătate de oră la locul de muncă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.