VIDEO Căutat internațional, interlopul Merișor, live pe Net: „Voi sunteți milțieni, eu sunt bandit”

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.08.2022 - 19:12
Interlopul Merișor: FOTO - Politia Romana

Un urmărit internațional pentru ultraj, încălcarea solemnnității ședinței, constuituire de grup infracțional organizat și șantaj, depistat în Italia. El fusese condamnat la un an și 4 luni de pușcărie.

SHARE

„La data de 10 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamț au desfășurat activități specifice, pentru punerea în executare a două mandate europene de arestare, emise pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Roman. Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 20 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.

Totodată, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj. Pe baza investigațiilor proprii și schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, la data de 16 august a.c., bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile legale de aducere în țară. Suportul de specialitate, în cadrul acestor cauze, a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citește și: FOTO Margherita de la Clejani, înjunghiată în piept pe stradă. Atacatorul a mai făcut o victimă

Newsweek a aflat că este vorba de Lupu Merișor, membru al clanului Cicanii.

În timp ce era fugit din țară, Lupu Merișor a transmis de mai multe ori mesaje jignitoare și de amenințare polițiștilor nemțeni. 

Citește și: Petre Roman, declarație controversată: Am decis să divorțez pentru că e dreptul meu să mă simt bine

„Tu ești milițian de meserie, eu sunt bandit de ,eseri. Cum să pui tu mân pe mine. Pui mâna pe mine dacă vreau eu”, zice el înr-un clip.

Căutat pentru alte infracțiuni

În luna martie 2021, Poliţia Română l-a dat în urmărire naţională pe Merişor Lupu, un individ în vârstă de 48 de ani, pe numele căruia Tribunalul Neamţ a emis un mandat de arestare în lipsă.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2017, şase persoane, din municipiul Roman, judeţul Neamţ, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, comunica Poliţia Neamţ. 

Cele nouă descinderi imobiliare efectuate de poliţişti şi procurori s-au soldat cu indisponibilizarea a patru autoturisme, a căror valoare este de câteva zeci de mii de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit. Anchetatorii susţin că membrii grupării ar fi ameninţat cu acte de violenţă atât angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile de jocuri, cât şi clienţii, acţiunile de indimidare determinând proprietarii spaţiilor să le achite taxe de protecţie.

De asemenea, în perioada 2019 - 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, din Roman, ar fi oferit diverse bunuri (alimente şi de altă natură), precum şi sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş. În cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobânzile creşteau zilnic, iar persoanele cu datorii erau ameninţate şi constrânse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.  „Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, se arăta într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Neamţ. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te