Vacanță de coșmar în Turcia. Au mers cu mașina în concediu și au luat țeapă de câteva sute de lire

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 31.08.2023 - 18:05
Românii preferă vacanțele în Turcia dar unii spun că și-au stricat concediile Foto: Facebook/ Forum Turcia

Vacanțele în Turcia sunt printre preferatele românilor. Unii merg cu mașinile personale. Aceștia s-au plâns în ultima vreme că au luat țepe atunci când au mers să alimenteze la benzinării.

SHARE

Mai mulți turiști români au semnalat pe grupurile de socializare destinate vacanțelor în Turcia că au luat țeapă când au alimentat cu combustibil. Erau diferențe mari între suma afișată la pompă și ce au plătit la casă. 

Sumele pierdute sunt de ordinul sutelor de lire turcești.

Vacanță de coșmar în Turcia. Au mers cu mașina în concediu și au luat țeapă de câteva sute de lire

Un turist român care s-a întors din vacanța petrecută în Turcia a povestit pe grupul destinat vacanțelor în Turcia cum a luat țeapă la o pompă de benzină.

”M-am întors din Alanya, Turcia. Doresc să vă spun situația prin care am trecut tocmai ca să evitați ce mi s-a întâmplat mie.

Citește și: Ce a pățit o turistă pe litoral. Amenda, cât prețul vacanței. ”Nici pe Champs-Elysees nu e atât”

Mai exact am alimentat la o stație de benzină. Cu toții știm procedura. Alimentezi, mergi la casă, pe un monitor este o imagine cu numărul pompei, numărul mașinii și suma de achitat.

Am mers la casă, m-am așezat la rând, pe monitor era numărul mașinii cu suma de 1100 lire turcești. După aproximativ 2 minute această imagine a dispărut, până să apuc să achit.

Când mi-a venit rândul, angajatul de la pompă a venit cu un bon pe care era 1360 lire. În zadar am explicat eu că nu este aceea suma corectă, a trebuit să achit.

Citește și: Vacanța în Grecia stricată de insecte. Românii se plâng că nu pot mânca din cauza lor

Am verificat pe bordul mașinii numărul de kilometri și consumul mediu, după un calcul simplu am ajuns la concluzia că am fost înșelat.

Singura soluție ar fi ca, după ce alimentezi, să faci o poză la display-ul pompei, ca dovadă. Mare atenție, nu costă nimic să faceți o poză cât mai discret la ecranul pompei”, a fost mesajul postat de turistul român.

Reacțiile celorlalți utilizatori nu au întârziat să apară. 

Unii au spus că nu au auzit de așa ceva însă foarte mulți și-au povestit propriile experiențe referitoare la astfel de țepe. 

”Am pățit-o și noi !!! Dar am primit bon de la pompă !!! Și la casa de marcat au cerut altă sumă!!! Am plătit suma cerută de ei la casă și după am mers cu bonul la cei care te ajută să alimentezi și ne-au returnat diferența !!!”, a scris un alt turist român.

”Nu avea cum să încapă atâta benzină în mașină”

”Anul ăsta, din păcate, am pățit -o și eu în Turcia, chiar în benzinăria Shell. Am cerut să îmi facă plinul, nu m-a preocupat să mă uit la pompă cât a băgat, nici să cer bon de la pompagiu.
 
Au văzut că sunt dezinteresat total și m-au lucrat.
Adică la casă mi-au cerut fix 700.00 de lire, asta mi-a atras atenția, că era sumă fixă , cu 2 de zero după virgulă.
 
Apoi am realizat că prea s-au moșmondit vreo 2 inși pe lângă alimentarea mașinii, ceea ce în Turcia nu vezi, alimentează un singur pompagiu.
 
Când am calculat că alea 700 de lire echivalau cu prețul la 18 litri de benzină in condițiile în care nu avea cum să încapă cantitatea aia în mașină, mi-am dat seama că am fost furat. Maximum 10 litri ar fi intrat după evaluarea indicatorului în momentul în care am oprit in benzinărie.
 
Nu am zis nimic, am făcut calculul rapid în euro, rezulta vreo 10 euro pagubă, am zis că nu merită să pierd timpul cu asta și am plecat. Deci fac în benzinării cu nume cum e Shell și o fac ciobănește, dublează suma.
 
Foarte bună postarea. De acum sunt cu ochii pe aparat, cer bonul de la pompagiu imediat și fie platesc cash la el , fie la casă cu cardul, dar nu mai au ce să facă după ce este emis bonul de alimentare”, a scris un alt internaut.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te