Nu cred în diete drastice și înfometare și nici în rezultate “wow” peste noapte. Spun asta strict din persepectivă personală. Nu sunt specializată în nutriție, dar mă mențin la 50-52 de kg de aproape 15 ani și reușesc asta fără să ma înfometez sau să-mi refuz diverse plăceri culinare.
Greutatea ideală, care cred că diferă de la o persoană la alta în funcție de constituție, se menține în timp prin obiceiuri zilnice sănătoase și echilibrate.
Trei greșeli pe care nu le fac niciodată în dietă
Acea pizza, pe care o refuzi când te vezi cu prietenii, nu te îngrașă și nici acel desert delicios pe care poți să-l împarți cu prietena ta, la o cafea, într-o duminică dimineață.
Toate aceste limitări nu fac altceva decât să te frustreze în timp și să te determine să ai o relație deloc sănătoasă cu mâncarea. Din punctul meu de vedere (și aici cred că e important să menționez faptul că vorbesc strict din perspectivă personală), interdicțiile sunt cei mai mari dușmani când vorbim de o dietă echilibrată.
Nu am ronțăieli nesănătoase în casă
Cred că nu exagerez când spun că aceasta este o regulă care m-a salvat de foarte multe ori și mai ales în foarte multe seri de Netflix 😀. Când ai în casă toate nebuniile, de la chipsuri, la napolitane, covrigei și alte bazaconii, inevitabil ajungi la ele. Iar partea cea mai rea e că le mănânci, de cele mai multe ori, fix când nu trebuie, adică seara.
Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur
Și eu am această plăcere de a mă uita la un serial și a ronțăi ceva. Dar fac tot posibilul să am mereu la îndemână ronțăieli cat de cât sănătoase. Edamame, floricele de porumb (fără arome), nachos copți nu prăjiți fără sosuri sau cel mult cu sos din roșii, chipsuri din linte, covrigei fără gluten.
Important este să vrem să găsim variante sănătoase și să ne uităm mereu la etichete.
Din fericire pentru noi, avem foarte multe variante sanatoase. Mai toate lanturile de magazine au acum rafturi intregi de snacksuri sanatoase.