Trei ceasuri exclusiviste pentru amatorii de aventură

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 03.08.2018 - 08:09
Jaquet Droz Grande Seconde Moon

Jaquet Droz Grande Seconde Moon - Parte a colecției „Grande Seconde“, modelul Jaquet Droz Grande Seconde Moon adaugă mecanismului un indicator al fazelor lunii.

SHARE

Această complicație atractivă din punct de vedere vizual are nevoie de ajustări doar o dată la 122 de ani și 46 de zile. Ca și piesa Jaquet Droz GMT, „mașinăria de măsurat timpul“ Grande Seconde Moon este disponibilă în trei variante ale cadranului și două tipuri de carcasă, toate cu diametrul de 43 de milimetri. Prețul acestora începe de la 14.320 de euro cu carcasă din oțel și cadran argintiu opac, de la 16.300 de euro pentru cea din oțel cu cadran negru și de la 27.200 de euro pentru varianta de top, cu carcasă din aur și cadran emailat de culoarea fildeșului.

Hublot Techframe Ferrari Tourbillon Chronograph

Pentru a demonstra încă o dată știința maeștrilor săi orologieri de a realiza piese uimitoare, precum și legăturile sale indisolubile cu lumea motorsportului, Hublot a conceput modelul Hublot Techframe Ferrari Tourbillon Chronograph cu ajutorul specialiștilor Scuderiei Ferrari.
Conform oficialilor companiei, acesta este primul produs dezvoltat la Maranello care nu are motor și roți. Evident, cu un astfel de „pedigree“, opera de artă este în armonie perfectă cu prețurile din catalogul de supercar-uri Ferrari. Varianta cu carcasă din titan costă 120.000 de euro, cea din aur „doar“ 150.000 de euro, iar cea realizată dintr-un material cu totul special denumit PEEK (Polyether Ether Ketone) nu mai puțin de 130.00 de euro.

Breitling Navitimer Rattrapante 

Breitling a scris un nou capitol al istoriei sale tumultoase în domeniul ceasurilor cronograf inspirate din aviație odată cu prezentarea piesei Navitimer Rattrapante. Acesta are în componență primul mecanism „split-seconds chronograph“ realizat „in-house“. Cunoscătorii știu deja că o astfel de complicație nu este deloc ușor de realizat, iar puținele piese asemănătoare existente pe piață sunt produse în serii foarte reduse pentru a elimina timpul îndelungat necesar producției manuale și reglajelor. 

Cei de la Breitling, consecvenți cu propriul slogan „Calitate în serie“ par să fi găsit soluția de a asambla un mecanism robust, precis și de încredere reducând totodată timpul de producție. Fără a intra în multe detalii, trebuie menționat faptul că Breitling Navitimer Rattrapante face parte din celebra colecție Navitimer și este dotat cu un nou calibru, B03, un derivat al primei astfel de piese realizate „in-house“ de Breitling, B01. Prețul unui astfel de ceas începe de la 10.500 de euro pentru piesa cu carcasă de oțel și urcă până la 31.000 de euro, în cazul variantei din aur.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te