Suplimentul pe bază de plante care face furori pe internet. Te ajută să slăbești rapid, fără efort

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.08.2024 - 09:59
Suplimentul pe bază de plante care face furori pe internet. Te ajută să slăbești rapid, fără efort - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Suplimentul pe bază de plante care face furori pe internet. Te ajută să slăbești rapid, fără efort - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Suplimentul pe bază de plante care face furori pe internet. Te ajută să slăbești rapid, fără efort  - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Suplimentul pe bază de plante care face furori pe internet. Te ajută să slăbești rapid, fără efort - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Suplimentul pe bază de plante care face furori pe internet. Te ajută să slăbești rapid, fără efort. La ce trebuie însă să fiți ATENȚI și ce spun specialiștii?

SHARE

Suplimentul pe baza de plante care face furori pe internet. Te ajută să slăbești rapid, fără efort. La ce trebuie să fiți ATENȚI și ce spun specialiștii?

Suplimentul care ajută la slăbit rapid 

Berberina este un alcaloid natural, un compus chimic care se găsește în anumite plante, cum ar fi Berberis vulgaris (drăcila), Coptis chinensis (goldenseal), Hydrastis canadensis (goldenseal) și Phellodendron amurense (copac amur). Este utilizată de secole în medicina tradițională chineză și ayurvedică datorită proprietăților sale terapeutice.

Citește și:  ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Berberina este cunoscută pentru o serie de beneficii potențiale pentru sănătate:

  1. Efecte antidiabetice : Berberina poate ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge și crearea sensibilității la insă, fiind comparată cu medicamentele tradiționale pentru diabet.

  2. Proprietăți antimicrobiene : Berberina are efecte antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare. Este folosită în tratamentul unor infecții digestive și a problemelor intestinale.

  3. Suport cardiovascular : Consumul de berberină poate reduce nivelul colesterolului și trigliceridelor, contribuind astfel la protejarea sănătății inimii.

  4. Activitate antiinflamatoare și antioxidantă : Berberina poate ajuta la reducerea inflamațiilor și la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.

Mai mult, aceasta este folosită acum și pentru slăbit. 

Numeroase studii au explorat efecte asupra sănătății ale berberinei, confirmând că aceasta poate ajuta la pierderea în greutate, deși efectele sale sunt modeste în comparație cu medicamente precum Ozempic.

A devenit clar că, cu „versiunea naturală”, s-ar putea pierde o greutate medie cuprinsă între 1,8 și 2,2 kilograme, o cantitate mai mică decât ceea ce s-ar putea pierde cu medicamentul revoluționar pe bază de semaglutidă. , care variază între 10 și 15 kilograme.

Care sunt efectele berberinei?

Semaglutida, folosită în tratamente precum Ozempic, funcționează prin imitarea unui hormon care reduce foamea și încetinește golirea stomacului, provocând o senzație de sațietate. Pe de altă parte, berberina acționează în principal prin creșterea sensibilității la insulină și prin activarea unei enzime numită AMPK , care reglează metabolismul energetic în celule. Acest mecanism ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și poate contribui la o scădere modestă în greutate.

Citește și:  10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dieta și fără să mergi la sală.

Efectele berberinei se aseamănă cel mai mult cu cele ale metforminei, un medicament prescris în mod obișnuit pentru diabetul de tip 2. Acest lucru crește, de asemenea, sensibilitatea la insulină și poate avea un efect secundar de reducere a poftei de mâncare, ceea ce ajută. unii pacienți să slăbească. Cu toate acestea, pierderea în greutate asociată cu metformină și berberină este semnificativ mai mică decât cea observată cu semaglutida.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te