SPECIAL Mini-vacanța de Halloween: Misiune aproape imposibilă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 06.10.2020 - 18:41
Halloween Atlantis Dubai / Foto: blog.atlantisthepalm.com

Anul acesta, mini-vacanța de Halloween / 1 Decembrie are patru zile, sărbătorile legale de Sf. Andrei și Ziua Națională picând perfect, luni și marți. Dar, cam degeaba. Din cauza evoluției pandemiei de COVID-19, alternativele sunt limitate, iar tarifele, destul de piperate.

SHARE

Anii trecuți, site-urile agențiilor de turism se întreceau în oferte de pachete pentru mini-vacanțe de Halloween, mai ales pentru familiile cu copii. În 2020, însă, COVID-19 a schimbat aproape totul.

Evoluția celui de-al doilea val al pandemiei care determină schimbarea, aproape de la o zi la alta, a condițiilor de călătorie a limitat drastic ofertele, și cei care sunt hotărâți să facă testul COVID-19 pentru a pleca câteva zile fiind nevoiți să-și plănuiască singuri sejururile sau să apeleze la pachete de vacanță personalizate, mai scumpe decât cele concepute standard de agenții pentru destinațiile cu un plus de atractivitate și experiențe de Halloween. Mai mult, la întoarcerea în România dintr-unele din aceste destinații va fi obligatorie izolarea, ceea ce le scoate din joc.

De exemplu, din 7 octombrie, un număr de 49 de ţări au fost incluse în ”Zona Galbenă” de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei de 14 zile asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.


De pe această listă, destinații cu potențial de distracție de Halloween sunt Franța, Spania, Cehia, Olanda, Belgia și Marea Britanie. Prin urmare, deocamdată, pentru Halloween 2020 nu prea rămân în cărți fără restricții decât destinațiile din România și parcurile de distracții din Germania, în Italia persoanele sosite din România trebuind să intre în izolare 14 zile (restricție valabilă cel puțin până în data de 7 octombrie). Dar lucrurile se pot schimba peste noapte, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19, cum s-a întâmplat la Paris, unde nivelul de alertă a ajuns din nou la nivelul trei, maxim, sau Madrid, unde a fost reinstaurat un lockdown parțial.


Newsweek România a căutat pachete de Halloween pe majoritatea site-urilor agențiilor de turism și nu a găsit aproape nimic specific. Există, însă, oferte pentru mini-vacanța de 1 Decembrie în Egipt, de exemplu, cu tarife ce pornesc de la 520 de euro/persoană (7 nopți, All Inclusive, hotel de 4*) sau în România, la munte ori în stațiuni balneo. Un sejur de 4 nopți cu pensiune completă la un hotel de 4*, cu centru Spa, din Băile Felix, de pildă, costă aproape 1.400 de lei/persoană (aprox. 290 euro).

Halloween 2020, în România, Germania și Dubai

Revenind la Halloween 2020, în concluzie, pentru a le face o surpriză celor mici, trebuie să vă planificați singuri escapada ”înfricoșătoare”. Și, cum am stabilit că alternativele se cam reduc la România și Germania, în Germania puteți merge la Europa Park, a doua cea mai vizitată destinație din această țară. Renumitul parc de distracții, unde puteți călători alături de Mark Twain pe nava African Queen, trebuie să vă țineți bine de scaun, la viteze amețitoare, în roller-coaster-ul alpin Enzian, puteți admira împrejurimile din turnul faimosului scriitor Hans Chiristian Andersen sau face o tură palpitanta pe sinele din lemn ale roller coaster-ului Wodan, se află la Rust, în apropierea graniței cu Franța. Festivalul de Halloween 2020 la Europa Park ține până pe 8 noiembrie, iar, ca idee, biletele de intrare costă 55 de euro/zi pentru adulți și 47 de euro/zi pentru copii.

Tot în Germania, la Gunzburg, se află Legoland, un parc în care orice copil care s-a jucat cu Lego se va simți în largul sau. Parcul este împărțit în zone, precum Miniland, Lego X-treme, Adventure Land, Knights Kingdom, Imagination, Lego City și Pirates Land. Legoland Halloween Weeks 2020 au loc în perioada 3-31 octombrie, dar atenție, chiar dacă cumpărați bilete, numărul vizitatorilor fiind limitat din cauza COVID-19, trebuie să vă rezervați intrarea în parc și online.

  • Autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19, cu intrare în vigoare la 30 septembrie 2020. Ca urmare a acestei actualizări, județele Alba și Cluj au fost introduse în categoria de risc. Astfel, la acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 14 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

 

Chiar dacă Dubaiul nu se numără printre destinațiile promovate, de obicei, de Halloween și, probabil, nu veți întâlni dovleci sculptați la fiecare colț, ”Emiratul superlativelor” se califică cu brio, datorită parcurilor de distracții și acvatice, precum IMG Worlds of Adventure, Motiongate Dubai, Legoland Dubai, Bollywood Parks, VR Park, Aquaventure, Wild Wadi Water Park și Yas Waterworld. Un pachet de 4 nopți la un hotel de 4 stele pornește de la circa 560 de euro/persoană, cu mic dejun și zbor inclus. Iar shopping-ul este și el terifiant de tentant.

  • Începând cu data de 1 august 2020, este obligatorie efectuarea unui test molecular pentru infecția cu COVID-19 (tip PCR), cu cel mult 96 de ore înainte de sosirea în Emiratele Arabe Unite, inclusiv de către persoanele care tranzitează acest stat. Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză.


În România, evident, cel mai înfricoșător Halloween poate fi petrecut la Bran, acasă la Contele Dracula. Intrarea la petrecerea de Halloween, Vampire Gourmet Dinner, organizată de Castelul Bran costă 360 lei/persoană (+18 ani), iar, tot la Castelul Bran, Count’s Special Guest Pass costă 450 lei/persoană și include și un spectacol în Tunelul Timpului. O cazare bună în zona Bran găsiți începând de la circa 220-250 lei/noapte în această perioadă.

Hotel Pestera 4* organizează și el Halloween 2020. Prețurile pornesc de la 144 euro / 2 nopți și include pensiune completă, concurs de cioplit devleci, seară de cinema cu filme de groază, acces la piscină, saună și Spa și foc de tabără.

Pachete pentru mini-vacanța de Halloween 2020 am mai găsit, de exemplu, și la Hotel Iaki din Mamaia (3 nopți cazare, cină servită în a 2-a seară de cazare, acces la Iaki Spa – 799 lei/pers.), Pensiunea Poiana Viselor din Poiana Mărului (1.500 lei – 3 nopți cazare pentru 2 persoane cu demipensiune), Hotel Internațional Băile Felix (823 lei – 2 nopți cazare pentru 2 persoane, cu mic dejun, cină specială de Halloween și acces la piscină), Club Vila Bran (2 nopți, mic dejun, un prânz, o cină, masă festivă de Halloween – între 640 lei și 1.800 lei de persoană, în funcție de tipul cazării) și Pensiunea Muntele Rece, tot din Bran (3 nopți, mic dejun, gustare la sosire și cina de Halloween, de la 800 lei/camera dublă/2 persoane).

Bineînțeles, și alte hoteluri și pensiuni organizează petreceri de Halloween, dar, pe fondul pandemiei, nimeni nu s-a întrebuințat să centralizeze ofertele din acest an. Google este baza.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te