Sölden – Ötztal, „Ibiza Alpilor“ pentru iubitorii sporturilor de iarnă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 02.11.2018 - 07:21

Farmecul de orășel tirolez al stațiunii Sölden s-a estompat, poate, în ultimii ani, din cauza afluxului mare de turiști și a investițiilor numeroase în facilități.

SHARE

Vara, insula spaniolă Ibiza este un sinonim al distracției, „cocteilul“ de plajă, mare, soare și party-uri cu DJ renumiți fiind consumat în doze mari mai ales de tineri. Iarna, însă, când costumele de baie rămân în dulap, distracția se mută pe pârtiile de schi sau snowboard din regiunea Sölden – Ötztal, unde ziua sunt disponibili 146 de kilometri de pârtii de toate felurile și gradele de dificultate, iar viața de noapte „cutremură“ munții până în zori. 

Farmecul de orășel tirolez al stațiunii Sölden s-a estompat, poate, în ultimii ani, din cauza afluxului mare de turiști și a investițiilor numeroase în facilități. Dar zona a câștigat la capitolul atracții și distracție, fiind un loc ideal pentru vacanța de iarnă. Dacă Sölden se află la o altitudine de 1.368 de metri, Hochsölden (un fel de Sölden-ul de Sus) este o mică stațiune, cu hoteluri de cinci stele, la 2.090 de metri, iar pârtiile coboară și de la peste 3.000 de metri altitudine, oferind expe­riențe unice și celor mai pretențioși iubitori ai sporturilor de iarnă. 

Cea mai bună varian­tă de a ajunge în zona Ötztal este cu avionul până la München și, apoi, transfer cu shuttel-ul, care costă aproximativ 80 euro/persoană (195 km). 

Obiective de „bifat“

Una din principalele atracții din zonă, pe lângă pârtiile nesfârșite de schi, este cascada Stuibenfall, cu o cădere de
159 de metri. 

O alta este Otzi-Dorf, un parc arheologic pentru întreaga familie, unde veți afla mai multe despre populația din neo­litic. În Tumpen veți găsi cel mai mare parc de cățărări din Ötztal, iar în Area 47 un parc de aventură în aer liber. Complexul este situat la intrarea văii Ötztal, lângă râul Ötztal Ache. 

Complex Aqua Dome Langenfeld


Aici, elementele naturale sunt combinate cu tehnologii de ultimă oră pentru a reda o experiență extraordinară pentru toată lumea. În stațiunea Langenfeld se află binecunoscutul Complex Aqua Dome, un centru Spa cu izvoare termale unice în Tirol.  Apa clorurată, sărată și sulfuroasă izvorăște de la o adâncime de peste 1.800 de metri și are o temperatură de circa 40 de grade Celsius.  Atenție însă, accesul în saună și în zona de fitness este permis doar persoanelor de peste 15 ani.  Dar există și o zonă pentru copii, „Alpine Noah’s Ark“,  cu piscină normală, piscină pentru scufundări și un tobogan cu apă de 90 de metri lungime.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.