Sărbătoare 10 aprilie. Ce este total interzis să faci în această zi? Atragi ghinionul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.04.2024 - 15:05
Sărbătoare mare pe 10 aprilie. Ce fac creștinii Foto: pixabay.com - rol ilustrativ

Pe 10 aprilie este o zi specială în tradiția populară se spune că este interzis să faci unele lucruri acum. Patru sfinți sunt sărbătoriți acum. Ei au fost printre cei care au luptat pentru creștinism cu prețul vieții lor.

SHARE

Este sărbătoare pe 10 aprilie în calendar. Patru sfinți sunt sărbătoriți acum iar în tradiția populară se spune că nu ai voie să faci anumite lucruri pentru că e mare ghinion. 

 10 aprilie este într-o zi de miercuri iar românii respectă tradițiile acestei zile. 

Sărbătoare 10 aprilie. Ce este total interzis să faci în această zi? Atragi ghinionul

În credința populară, Miercuri era femeie şi era considerată o zi bună. Era ziua în care ţăranii posteau pentru Maica Domnului, ziua în care se puneau cloşti şi în care se începea aratul.

Miercurea era ziua în care ţăranii credeau că s-a născut Soarele. Personificarea zilei era văduva Sfânta Miercuri şi, în memoria văduvei, ţăranii nu făceau petreceri miercurea şi nu organizau nunţi.

Miercurea era ziua în care ţăranii credeau că s-a născut Soarele și este considerată o zi curată și binefăcătoare.

De-a lungul timpului, oamenii au dobândit mai multe credințe, obiceiuri și tradiții pe care le respectă cu sfințenie, pentru a se asigura că totul merge bine și nimic nu le va strica ziua.

Se zice că miercuri, cea de-a treia zi a săptămânii, este una dintre acele zile la care trebuie să fim atenți, ca nu cumva să încălcăm vreo tradiție și să atragem asupra noastră ghinionul, iar dacă ești o persoană mai superstițioasă, merită să ții cont de ceea ce vom prezenta, pentru a te asigura că faci totul așa cum trebuie.

Cine postește în această zi, va avea parte de liniște sufletească, de împăcarea că a făcut Voia Domnului și de siguranța că familia lui va fi ferită de rele și boli.

Din bătrâni se spune că nu este bine ca miercurea să te speli pe cap, să îți tai unghiile sau să se spele hainele pentru că riști să te îmbolnăvești sau riști să rămâi văduv devreme.

Citește și: Ce trebuie nu faci în ziua de miercuri pentru a-ți merge bine. Altfel atragi ghinionul

Cine sunt cei patru sfinți sărbătoriți pe 10 aprilie

Sfinţii Mucenici Terentie, African, Maxim şi Dima şi cei împreună cu dânşii sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox în ziua de 10 aprilie.

Sfinţii Mucenici sărbătoriţi astăzi au fost africani de neam şi au trăit în secolul al III-lea, în timpul împăratului persecutor de creştini, Deciu (251-253).

Drept-credinciosul Terentie şi cei împreună cu dânsul, patruzeci fiind toţi, au mărturisit de bunăvoie credinţa în Hristos Dumnezeu. Deci, stând în faţa unui demnitar imperial, aceştia propovăduiau puterea lui Hristos şi neputinţa idolilor, fără de simţire, ce se cinsteau de păgâni.

Citește și: Cine sunt îngerii care protejează omenirea? Ce tradiții să respecți

Au fost întemniţaţi şi supuşi la mari chinuri fără să cadă din credinţa creştină. Pierzând orice nădejde de a-i întoarce de la Hristos la idoli, dregătorul a poruncit să fie omorâţi. Şi aşa, primind cununa biruinţei, s-au mutat la Domnul, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te