Recunoașteți personajul? Actrița din Maria Mirabela a murit la 35 ani. A fost 3 zile sechestrată

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.02.2024 - 21:24
Recunoașteți personajul? Gilda Manolescu joacă în Maria Mirabela. Ucisă la 35 de ani - Foto: Youtube

Recunoașteți personajul? Actrița principală din Maria Mirabela a murit la doar 35 ani. Vorbim de actrița Gilda Manolescu, cea care avea să moară, în Germania, după mai multe zile în care a fost sechestrată.

SHARE

Gilda Manolescu avea să joace într-un singur film de un succes nebun. Este vorba de pelicula „Maria Mirabela”, care relatează aventurile a două fetițe într-un tărâm de basm, cu animale însuflețite și personaje ireale.

Citește și: Recunoașteți personajul? „Regele” comediei moare la 33 ani, împreună cu Toma Caragiu. Azi, ziua lui

Gilda Manolescu a fost Maria, în timp ce Mirabela a fost interpretată de Medeea Marinescu. Cele două fetițe au avut destine diferite. 

Recunoașteți personajul? Actrița din Maria Mirabela moare doar 35 ani. 

Medeea continuă să joace în piese de teatru și azi. Spre exemplu, piesa în care apare alături de Florin Piersic „Străini în noapte” s-a jucat în aproape 1.000 de seri.

De partea cealaltă, Gilda Manolescu a jucat doar în „Maria Mirabela” și apoi a dispărut de pe micile ecrane. Avea doar 7 ani când a făcut rolul memorabil - Maria. Detalii AICI

Gilda s-a născut pe 15 iulie 1974 și a murit 35 de ani mai târziu. Mulți ani nu s-a știut absolut nimic despre Gilda. Foarte puțini cunoșteau faptul că plecase din România pentru a-și încerca destinul în Germania.

Citește și: Drama marelui actor Octavian Cotescu. A murit din dragoste pentru public. Fiul său s-a călugărit

Sfârșitul Gildei a fost povestit de partenera ei din Film - Medeea Marinescu:

„Am aflat la Moscova, când, invitată de televiziunea națională de acolo, s-a făcut o emisiune despre copiii celebri din cinematografia rusă. „Maria, Mirabela” a avut dublă versiune, în română și în rusă, fiind coproducție româno-rusă. Am fost asimilate, personajele „Maria” și „Mirabela”, ca fiind ale cinematografiei ruse.

Actrița unui singur rol

La acea emisiune, a apărut un filmuleț cu mama Gildei, care era în Germania, profesoară de balet, care a povestit… Țin minte că traducătoarea mea a început să plângă, cu sughițuri, și nu a putut să-mi mai traducă. Auzeam doar oftaturi lungi.

Citește și: Joacă în 50 de filme, dar refuză să devină o vedetă. Singuratic, „moare în mizerie, frig și sărăcie”

La sfârșit, am reușit să aflu. Un destin ratat, a încercat să îmbrățișeze o carieră în balet, era foarte grațioasă și frumoasă, fragilă și delicată, dar a avut un accident de mașină foarte grav care a lăsat-o cu sechele, cu probleme la picior, cariera a fost terminată. Apoi, a fost luată ostatică de un fost pușcăriaș, a fost abuzată, a avut șoc după șoc, iar la 34 de ani a murit… Poate dacă rămânea aici, destinul ei ar fi fost altul”, a dezvăluit Medeea.

Citește și: Recunoașteți personajul? Marele actor cu viață de boem care a murit în mizerie

„Ea a ieșit afară și s-a pornit spre casă. În preajma ei s-a oprit o mașină, din care a sărit un bărbat și a imobilizat-o cu un spray. Timp de trei zile, acesta a violat-o. A fost oribil. Starea sănătății Gildei s-a înrăutățit. În cele din urmă, ea a murit în urma insuficienței renale', a spus mama Gildei, potrivit unica.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te