Problemă de matematică. Ecuația 81÷9x4+3-6=? are ca rezultat un număr maestru. Poți să-l găsești?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.09.2023 - 08:51
Problemă de matematică Foto: Newsweek.ro

Vă propunem o problemă de matematică al cărei rezultat este un număr maestru. Este foarte simplă însă provocarea este să o rezolvați în jumătate de minut. Doar cei cu o minte ascuțită pot face asta. Tu în cât timp ai găsit rezultatul?

SHARE

Problema de matematică de azi este una pentru elevii de clasele primare. Cei care acceptă provocarea trebuie să o rezolve în cel mult jumătate e minut. 

Altfel, nu ar trebui să fie un obstacol pentru voi. Ați testat pe acest site probleme mult mai dificile și ați găsit rezultatul mai repede decât timpul propus. 

Problemă de matematică. Ecuația 81÷9x4+3-6=? are ca rezultat un număr maestru. Poți să-l găsești?

Astfel, avem exercițiul: 81÷9x4+3-6=?

Găsirea soluției depinde de identificarea modelului ascuns care guvernează elementele sale.

Această provocare vine cu un sentiment de urgență, care necesită răspunsuri cognitive rapide și abilități analitice adepte, toate într-un interval de timp restrâns.

Cei înzestrați cu perspicacitate intelectuală acută și cu ochi pentru detalii sunt bine pregătiți să o rezolve rapid. Ceasul care ticăie semnalează începutul numărătorii inverse, intensificând anticiparea.

Citește și: Problemă de matematică: 2x3+3x4+4x5+5x6-5x7-5x1=? Rezultatul este un număr perfect

Acest exercițiu oferă o oportunitate unică pentru ca abilitățile tale cognitive să fie antrenate, ridicându-ți în cele din urmă IQ-ul. Această îmbunătățire are o semnificație profundă pentru eforturile tale viitoare. 

Dacă ai reușit să o rezolvi, felicitări.

Dacă încă mai ai nevoie de timp, îți poți lua suficient. La următorul exercițiu vei fi mai antrenat. 

Iată cum se rezolvă. 

Ar trebui să urmăm ordinea operațiilor, reținută în mod obișnuit folosind acronimul PEMDAS: Paranteze, Exponenți, Înmulțire și Împărțire (de la stânga la dreapta) și Adunarea și Scăderea (de la stânga la dreapta).

În această expresie, nu există paranteze sau exponenți, așa că procedăm cu înmulțirea și împărțirea de la stânga la dreapta.

Citește și: Problemă de matematică: 2+(2x2+2)+2x2-2=? Vezi răspunsul? Pitagora îl considera semnul universului

 Mai întâi, împărțirea: 81÷9=9

Apoi, înmulțim: 9x4= 36.

Deci, expresia devine 36 + 3 - 6=?.

În final, efectuăm operațiile de adunare și scădere de la stânga la dreapta. Mai întâi, adăugați 36 și 3, care este egal cu 39. Apoi, scădeți 6 din 39, dându-ne un rezultat final de 33.

Urmând pașii necesari, soluția ecuației este următoarea:

81÷9x4+3-6 = 36 + 3 - 6=33

33- număr maestru

33 (treizeci și trei) este numărul natural care urmează după 32 și este urmat de 34. Este un număr compus și semiprim, fiind produsul a două numere prime: 33 = 3 x 11.

Numărul 33 este special pentru că este unul dintre numerele maestre, alături de 11 și 22. Semnifică creștere spirituală, expresie de sine, creativitate și îndrumare divină. Atunci când vezi acest număr, este un semn clar că te îndrepți spre atingerea scopului vieții tale.

Citește și: Problemă de matematică ce se rezolvă în 10 secunde. 7x7- (6x2+3)+2(2x3)=? Legătura cu Shakespeare

Oamenii născuți sub numărul 33 au o mulțime de calități pozitive. Au abilități creative, deși sunt ascunse. Printre ei sunt mulți inventatori și scriitori. Sunt plini de idei și sunt capabili să observe mici detalii pe care alții nu le pot, scrie vcf.ua.

Au calități de conducere, conduc oamenii. Energia lor este pozitivă. Dar nu își folosesc niciodată abilitățile pentru a atinge obiective egoiste. Există și dezavantaje. Acestea includ incapacitatea de a ierta, agresivitatea. Acest lucru trebuie lucrat în mod activ.

Trebuie să-ți educi spiritul. Este necesar să se dezvolte talentele. Totul va fi bine în dragoste. La maturitate, trebuie să te dedici carității. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te