Problemă de matematică. Avem ecuația: ”22-44÷4+6-28÷7=?” Rezultatul îți arată dacă ai noroc sau nu

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.09.2023 - 08:48
Problemă de matematică Foto: Newsweek

O problemă de matematică foarte simplă i-a pus în încurcătură pe cei care au încercat să o rezolve. Trebuie să găsiți răspunsul corect în 30 de secunde. Doar geniile o rezolvă astfel. În plus, rezultatul este un număr controversat. Mulți spun că le aduce noroc. Alții, din contră.

SHARE

Problema de matematică de azi este foarte ușor de rezolvat însă mulți s-au încurcat. Apoi, cei care au rezolvat-o și au descoperit răspunsul s-au dat câțiva pași înapoi. 

Mulți au spus că nu le poartă noroc. 

Problemă de matematică. Avem ecuația: ”22-44÷4+6-28÷7=?” Rezultatul îți arată dacă ai noroc sau nu

Pentru a calcula valoarea expresiei: 22-44÷4+6-28÷7= 13, urmează ordinea operațiilor.

Începem cu împărțirea de la stânga la dreapta: 44 împărțit la 4 este egal cu 11 și 28 împărțit la 7 este egal cu 4.

44:4=11

Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă ecuația: 56-9÷3+2-18÷9=?. Rezultatul este un cod de țară al României

28:7=4

Acum, avem 22 minus 11 plus 6 minus 4.

22-11+6-4=17-4=13

Continuând cu adunarea și scăderea de la stânga la dreapta, 22 minus 11 este egal. 11, iar adăugarea de la 6 la 11 ne dă 17.

În cele din urmă, scăderea lui 4 din 17 are ca rezultat o valoare finală de 13 pentru expresie. Prin urmare, răspunsul este 13.

Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă ecuația: 89-9÷3+1-16÷4=? Un cântăreț i-a dedicat o melodie numărului

După o examinare atentă, soluția ecuației este următoarea:

22-44÷4+6-28÷7= 13

Semnificația numărului 13

13 este numărul atomic al aluminiului, iar NGC 13 este o galaxie spirală din constelația Andromeda.

În unele țări, numărul 13 este considerat un număr ghinionist, iar fobia de acest număr poartă denumirea de triskaidekafobie.

Persoanele care suferă de această fobie încearcă să evite ghinionul stând la distanță de orice obiect care este numerotat sau etichetat cu numărul 13.

Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă ecuația: ”1111÷11-11x1=?” în 10 secunde. Rezultatul, număr de succes

În aceeași ordine de idei, există exemple de clădiri înalte sau hoteluri în care se găsesc notații alternative pentru etajul 13. De asemenea, Vineri 13 este considerată a fi o zi ghinionistă, o zi fatală în care se petrec nenorociri.

Pe de altă parte, există state în care numărul 13 este considerat a fi norocos. De exemplu, în Franța, înainte de Primul Război Mondial, 13 era utilizat ca simbol pentru noroc pe vederi.

 În Italia se utilizează expresia fare tredici (literalmente „a face 13”), care înseamnă a da lovitura, conform wikipedia.

Citește și: Problemă de matematică. Rezolvă ecuația: 15-24÷8+2-10÷2=? Rezultatul, număr cu proprietăți magice

Apollo 13: Houston, we've had a problem

Apollo 13 a fost a treia misiune umană a NASA dezvoltată cu intenția de a coborî pe Lună. Pe parcursul misiunii însă, probleme tehnice au forțat echipajul să renunțe la aselenizare.

Echipajul era format din comandantul misiunii James A. Lovell, pilotul modulului de comandă John L. "Jack" Swigert, și pilotul modulului lunar Fred W. Haise.

 Lansarea a avut loc la 11 aprilie 1970 la ora 13:13 CST. Două zile mai târziu, în timp ce misiunea era în drum spre Lună, o defecțiune a sistemului electric al unuia dintre rezervoarele de oxigen ale modulului de serviciu a produs o explozie ce a cauzat pierderea oxigenului din ambele rezervoare ale modulului de serviciu și implicit pierderea alimentării cu energie electrică, care provenea de la pilele de combustie ce foloseau oxigen.

Modulul de comandă a rămas în funcțiune pe baza bateriilor și a rezervorului propriu de oxigen, dar acestea trebuiau păstrate pentru ultimele ore ale misiunii, la aterizare.

Citește și: Problemă de matematică: 2x3+3x4+4x5+5x6-5x7-5x1=? Rezultatul este un număr perfect

Echipajul a oprit modulul de comandă și a utilizat modulul lunar ca „barcă de salvare” în timpul drumului de întoarcere spre Pământ.

În ciuda dificultăților cauzate de energia electrică limitată, frigul din cabină și rezerva scăzută de apă potabilă (pe parcursul misiunii, apa potabilă ar fi trebuit să provină ca produs secundar al funcționării pilelor de combustie), echipajul a ajuns în siguranță înapoi pe Pământ, iar misiunea a fost considerată un „eșec reușit”. 

O transmisiune radio a lui Lovell, Houston, we've had a problem (Houston, am avut o problemă), a rămas în cultura populară, citată greșit ca Houston, we have a problem (Houston, avem o problemă).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te