Copilul din România crescut de bunici, acceptat primul la Cambridge. Creează haine pentru Beyonce

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.08.2023 - 20:09
Povestea designerului român care a creat pentru Beyonce. Lăsat singur de părinți, probleme la școală - Foto: Colaj/ Imagine cu caracter ilustrativ

Povestea lui Cosmin Diaconu are un final fericit, dar drumul a fost bătătorit cu multe dificultăți. Lăsat în grija bunicilor de părinții care pleacă în străinătate, tânărul aproape că rămâne corigent. Viața îi surâde, totuși, și ajunge să creeze pentru Beyonce.

SHARE

Povestea lui Cosmin Diaconu parcă e trasă la indigo cu cea a zecilor de mii de copii români, ai căror părinți au ales calea străinătății, din nevoia de a pune ceva pe masă.

Povestea designerului român care a creat pentru Beyonce

Părinții au plecat la muncă în Italia, lăsându-i pe el și pe frații lui în grija bunicilor. 

După doi ani, familia s-a reîntregit și părea că pentru băieții familiei Diaconu oportunitățile sunt gata să apară într-o țară civilizată, unde toate visurile ar fi fost posibile.

Mama sa cade bolnavă la pat. El pleacă în Anglia „să facă bani”

8 ani mai târziu, mama nu a mai putut munci, s-a îmbolnăvit și au fost nevoiți să se întoarcă acasă, la Valea Seacă, un sat de care cea mai apropiată localitate era un sat mai mare, potrivit life.ro.

Cosmin a mers la liceu, era gata, gata să rămână corigent la matematică și la română, însă a avut norocul să întâlnească profesori dedicați, ce i-au deschis sufletul, inima, dar mai ales mintea.

Citește și: Drama Angelicăi Rozeanu, campioana mondială la tenis de masă. Alungată din țară, soțul e arestat

După liceu a plecat la muncă în Anglia, „să facă bani”, așa cum gândesc majoritatea tinerilor frământați toată viața din cauza lipsei lor, însă văzând ce înseamnă munca grea și-a dat seama că locul lui nu e acolo și că poate mai mult.

Ajunge la Cambridge

Și-a depus dosarul la Cambridge, la Fashion Design, mai mult dintr-o curiozitate și cu acel „nimic de pierdut” în minte.

A fost acceptat, a muncit pe brânci ca să se poată susține în facultate.

A terminat primul și cu cea mai mare notă la Cambridge, astfel că apoi s-a dedicat extrem de mult carierei sale de designer vestimentar, până când ținutele lui au ajuns inclusiv la Fashion Week. De aici, norocul i-a surâs, astfel că acum creează ținute pentru artiști de mare renume și numeroase personalități. 

Face haine pentru Beyonce

Acum lucrează la o companie din industrie, iar Beyonce i-a purtat creațiile pe scenă.

Una dintre ținutele pe care le-a făcut pentru Beyonce este de inspirație militară și a făcut furori la concertul susținut de vedetă la Wasinghton DC.

„A fost ceva neașteptat pentru că am acceptat comanda în ultimul minut, nu știam exact în ce m-am băgat, a fost mult de muncă, dar am terminat proiectul, am trimis totul la ei și după câteva zile a apărut pe scenă cu hainele lucrate de noi.

Citește și: Povestea românului care spăla vase, dar a ajuns să câștige Oscarul. S-a iubit cu Marilyn Monroe

Când am văzut, nu mi-a venit să cred că eu am pus mâna pe hainele alea, am tăiat materialul și e pe scenă și lumea se uită… Mai mult, citeam comentariile de la postare și toată lumea era fascinată de cât de frumoase erau costumele. E incredibil că mi se întâmplă asta la foarte scurt timp după ce am terminat facultatea”, a povesti tânărul. 

Deși acum este foarte mândru de reușitele sale, știe de unde a plecat și câ de greu i-a fost, așa că a transmis un mesaj emoționant pentru copiii care trec prin situații similare cu el: 

„Ești o persoană care poate să facă lucruri minunate. Trebuie doar să crezi în tine”, potrivit viva.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te