Plantele pe care trebuie neapărat să NU le ai în casă. Ce impact pot avea asupra căminului tău?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.08.2024 - 20:23
Plantele pe care trebuie neapărat să NU le ai în casă. Ce impact pot avea asupra căminului tău? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Plantele pe care trebuie neapărat să NU le ai în casă. Ce impact pot avea asupra căminului tău? - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Plantele pe care trebuie neapărat să NU le ai în casă. Ce impact pot avea asupra căminului tău? Ce se poate întâmpla și despre ce plante este vorba?

SHARE

Plantele pe care trebuie neapărat să NU le ai în casă. Ce impact pot avea asupra căminului tău? Ce se poate întâmpla și despre ce plante este vorba?

Plantele pe care trebuie să NU le ai în casă

Plantele sunt un element foarte prezent in locuinte, iar pentru multi sunt folosite pentru decor. Mai mult, uneori sunt folosite nu doar pentru aspectul lor estetic, ci și în scopuri energetice, deoarece în unele cazuri sunt legate de alungarea energiilor rele, atragerea vibrațiilor bune sau atragerea prosperității.

Citește și: Cât de eficiente sunt testele cumpărate de pe internet pentru depistarea pesticidelor din fructe

Cu toate acestea, sunt puțini oameni care se opresc cu adevărat să se gândească la consecințele pe care plasarea unora dintre aceste plante în casa lor le poate avea pentru ei , iar unele dintre ele sunt atractive pentru insecte. Din acest motiv, trebuie să știi ce plante nu ar trebui să ai acasă pentru că atrag gândacii. Acest lucru este foarte necesar, deoarece, dacă aceste insecte ajung într-o casă și se reproduc, pot prezenta un mare risc pentru sănătate.

Unele plante, datorită condițiilor lor de mediu, sunt propice acumulării acestui tip de dăunători și, deși există câteva remedii naturale și chimice pentru a ține aceste animale departe, există plante care pot fi contraproductive și care ar trebui ținute departe.

Trebuie avut în vedere că atunci când gândacii sunt atrași de o plantă, nu numai că se ascund sub ghivece așa cum o fac de obicei, dar se îngroapă și în pământ și se hrănesc cu grădina din cauza căldurii pe care le oferă pentru a atrage aceste tipuri de insecte.

Citește și: Este sau nu benefic să consumi ulei de măsline pe stomacul gol dimineața? Sfaturi de la nutriționist

Acestea fiind spuse, merită să cunoașteți câteva dintre tipurile de plante pe care ar trebui să le țineți departe de casă, cum ar fi:

Copaci de interior: copacii de interior atrag gandacii datorita caldura si umiditatii pe care le ofera, iar o atentie deosebita trebuie avuta la folosirea maslinilor si a arborilor de cauciuc, care sunt doi dintre copacii care atrag cel mai mult acest tip de insecte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să fie niciodată așezate în bucătărie, deoarece spațiul din casă este cel care atrage cel mai mult gândacii atunci când găsesc acolo resturi de mâncare.

Citrice: desi sunt foarte populari in gradini atat pentru aroma cat si pentru fructele pe care le ofera, nu sunt recomandati daca vreti sa tineti gandacii departe. Clima lor caldă și căldura pe care o emană le fac un refugiu ideal pentru acest tip de dăunători. Prin urmare, în acest caz va fi indicat să eliminați acest tip de plante din locurile apropiate de bucătărie, și întotdeauna cât mai departe posibil în grădină.

Plante tropicale: gandacii iubesc climatele calde, iar plantele tropicale le ofera un mediu ideal. Este important să evitați să aveți unele soiuri de plante tropicale în zonele apropiate de bucătărie, precum șurubul brazilian, orhideea sau crotonul. Menținerea acestor plante la distanță va reduce șansele de a atrage gândaci.

Plante în stare de descompunere: ca și în cazul alimentelor, gândacii sunt atrași de plantele aflate în stare de descompunere, motiv pentru care dacă există un tufiș care a început să putrezească, cel mai bun lucru de făcut este să-l arunci. În plus, trebuie avut în vedere faptul că trunchiurile acestor plante în sine pot deveni refugii pentru aceste insecte. Prin urmare, cu orice plantă care și-a început procesul de descompunere, cel mai bine este să o aruncați.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te