Ducu Darie ar fi împlinit 64 ani. Două decenii nu a vorbit cu Iurie Darie. Iubirea ce i-a separat

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.09.2023 - 09:59
Ducu Darie, Anca Pandrea și Iurie Darie - Foto: Colaj

Ducu Darie avea să se stingă în plină putere creatoare la doar 59 de ani. A fost fiul celebrului actor Iurie Darie. Cei doi nu și-au vorbit 20 de ani după ce marele actor a avut o relație cu Anca Pandrea.

SHARE

Ducu Darie ar fi împlinit 64 de ani. Rămas orfan de mamă nu i-a vorbit tatălui său timp de două decenii. Ducu Darie a fost răpus de ciroză în urmă cu patru ani.

În 2002, Alexandru Darie a devenit directorul prestigiosului Teatru Bulandra din București, iar în decembrie 2006 a fost ales președinte al Uniunii Teatrelor din Europa cu sediul la Paris.

Fostul regizor și actor a montat spectacole precum „Visul unei nopți de vară”, „Poveste de iarnă”, „Trei surori” și „Visul unei nopți de vară”. A regizat spectacole și în SUA, Japonia, respectiv în state de pe continentul european. Spre exemplu, Alexandru Darie a montat în Japonia „Omul cel bun din Seciuan”, de Bertolt Brecht, la Ghinza Season Theatre din Tokio (1996) și „Macbeth”, de William Shakespeare.

Orfan de mamă, Ducu Darie refuză să își vadă tatăl celebru 20 ani. 

„Tânăr și entuziast, Ducu Darie a descins la Oradea în toamna anului 1983 ca proaspăt absolvent al IATC, clasa de regie a lui Dinu Cernescu, reputat regizor și profesor însoțit de alți doi tineri: Maria Miu, scenografă și proaspăta lui soție și un alt debutant,  Cristian Șofron, cunoscut deja din filmul Toate pânzele sus... Orașul le-a plăcut tuturor, Ducu începând prin a se plimba zilnic pe străzile orașului, necontenind să admire clădirile, dar începând să–i cunoască și să-i îndrăgească pe orădeni.

Venea , mai ales ca fiul unuia dintre cei mai iubiți actori de teatru, film și televiziune Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu, ambii de la Teatrul de Comedie din București. Recunosc, nu-i prea plăcea să-l prezentăm ca fiul lui Iurie Darie, dar noi îi spuneam, în glumă că va sosi momentul să se spună „Uitați, Domnul este tatăl regizurului Alexandru Darie”..., potrivit unui portre făcut de teatrulreginamaria.ro

Nu și-au vorbit

Ducu Darie a fost fiul din prima căsătorie a lui Iurie Darie cu Consuela Roșu. După moartea prematură a acesteia, Iurie Darie avea să își refacă viața cu Anca Pandrea, cea mai bună prieteneă a Consuelei.

Cei doi nu şi-au mai vorbit din 1987, perioadă când Iurie Darie a cunoscut-o cu actriţa Anca Pandrea. Două au fost motivele: o moștenire dar și faptul că tatăl lui a apărut în poze intime cu Anca Pandrea, mama sa vitregă.

Citește și: Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

În umrba tatălui?

“Sigur că m-am şi luptat cu nişte lucruri la el. În primul rând, cu faima pe care o are, în sensul în care e un handicap când, în primii 20-25 de ani de viaţă, eu eram băiatul lui Iurie Darie”, declara marele regizor într-un interviu.

(Ce credeți că ați moștenit de la părinți?) Multe lucruri. Cred că talentul l-am moștenit de la ei, o anumită plăcere pentru cultura vizuală, pentru că tata desena. Am moștenit și defecte, în sensul că mama (n.r. – actrița Consuela Roșu) era un om foarte ordonat, eu, ca și tata, am fost puțin mai imprastiat.

Ca și tata am un anume farmec, dar uneori în spatele acestui farmec se poate ascunde o anumită superficialitate. Amândoi am luptat împotriva acestui lucru”.

Iurie Darie și Alexandru Darie s-au împăcat în anul 2007.

Citește și: Prețul uriaș plătit de Iurie Darie pentru iubirea vieții: 20 de ani copilul nu i-a mai vorbit

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te