Interlopul oltean Rechinu, care controlează Mexicul, își sacrifică locotenenții. „Fără martori”

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.09.2022 - 10:39
Interlopu oltean Rechinu - FOTO: Arhiva

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic era arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităților române. El a pătruns în Mexic cu ajutorul unor oameni de încredere. Pe unii i-a eliminat.

SHARE

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

Cum s-a „inflitrat” în Mexic

Omul care îi facilita Rechinului clonarea cardurilor a sfârșit-o foarte rău.

Cristian Simion își căuta de muncă în ianuarie 2014. Atunci, a găsit un anunț dat de un angajator care căuta „electronist, cunoscător SMD și tehnologie Bluetooth, cunoscător radio frecvență“ pentru Germania.

A trimis un e-mail angajatorului, dar i s-a răspuns după o lună de zile în care era anunțat că locul de muncă era de fapt pentru Mexic. Tot în e-mail i s-a mai spus că trebuie să îl contacteze prin Skype pe un anume Cosmin Adrian Nicolae.

În urma interviului online, Simion Cristian a fost angajat cu un salariu de 2.000 euro pe lună. Totodată, Cosmin Nicolae i-a mai spus că i se va plăti biletul de avion și banii necesari pentru emiterea pașaportului românesc.

Pe 28 mai 2014, Cristian Simion s-a îmbarcat într-un avion Tarom și a ajuns în Madrid. După o escală de trei ore, a luat avionul spre Cancun, acolo unde urma să își întâlnească oficial angajatorul. După trei săptămâni, în apartamentul în care locuia, a primit vizita lui Florian Tudor și a lui Cosmin Adrian Nicolae.

 

Botezul lui Simion


În aceeași seară, a primit vizita altor trei persoane care l-au dus pe malul mării, în cartierul Nuovo Cancun, vila 7, în care se aflau mai multe persoane.

După ce a fost analizat din cap până în picioare, s-a „votat“ dacă urmează să fie primit în gașcă. Votul pozitiv i-a permis accesul la inițiere. Cosmin Adrian Nicolae l-a pus să consume cocaină, apoi a băut un pahar de vin cu Florian Tudor. La final, toți și-au dat acceptul pentru a fi primit în organizația
criminală.

Citește și: Interlopul oltean Rechinu, arestat de 9 luni în Mexic, greu de extrădat în România. Cum a făcut

După câteva zile, Cristian Simion a început munca în atelierul de electronică: confecționa aparatele de skimming (care copiau datele de pe carduri), montate apoi pe bancomatele firmei Intacash.

Simion le-a spus anchetatorilor că în jur de 85 de bancomate (din Cancun, Playa del Carmen, Tulume, Isla de Cozumel, Puerto Vallarta și Tijuana) aveau instalate aparatura de skimming, cu capacitatea de stocare a aproximativ 200.000 date bancare. De decriptarea datelor bancare se ocupa exclusiv Florian Tudor.

Citește și: Persoana pentru care Angela Similea a decis să nu mai cânte niciodată. Rodul unei iubiri eșuate

În 2015, jurnalistul Brian Krebs a publicat un articol despre sistemul de fraudare a bancomatelor Intacash. Dar afacerea nu s-a oprit: echipamentele erau instalate pe bancomatele altor firme, după coruperea tehnicienilor care asigurau mentenanța bancomatelor respective. 
Bătut cu furtunul 20 de minute


În ianuarie 2017, Cristian Simion a vrut să intre în legalitate și s-a angajat la firma de întreținere panouri publicitare a unui mexican.

Când a aflat, Florian Tudor l-a chemat la un restaurant cu specific românesc și l-a bătut cu un furtun timp de 20 de minute. A doua zi l-a bătut din nou, în atelier.

Cristan Simion a reușit să plece din Mexic în aprile 2017. „Rechinul“ i-a spus să se întoarcă și a adăugat că îi cunoaște copiii din prima căsătorie și știe unde locuiesc aceștia în Buftea. Ca să fie mai convingător, i-a trimis câteva fotografii și pe interlopul Adrian Nicolae Ilinca, zis „Lalae a lui Caran“, vărul fraților Caran, din București, să-l viziteze. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te