Mihai Budeanu (44 de ani) s-a infectat cu coronavirus și a fost internat în stare gravă la Spitalul Municipal Mangalia pe 19 noiembrie 2020, iar câteva zile mai târziu a fost transferat la Medgidia.
Medicii i-au administrat chiar și plasmă, dar nimic nu mai funcționa în cazul lui. Doctorii i-au dat doar 5% șanse de supraviețuire. El susține că s-ar fi vindecat după ce ar fi luat Ivermectină, și steroizi după rețeta unui medic român care trăiește în Las Vegas, scrie click.ro.
Newsweek a scris, azi, că, după ce, în primăvara anului trecut, Arbidolul era prezentat ca medicamentul-minune în lupta cu COVID-19, acum Ivermectina, un tratament antiparazitar pentru animale, și Agripavi, un medicament chinezesc din plante, sunt prezentate de antivacciniști ca alternativa la imunizare.
Medicul veterinar Ovidiu Roșu a lansat, luni, un apel pe contul său de Facebook, ca oamenii să nu le mai ceară medicilor veterinari să prescrie Ivermectină, un medicament împotriva paraziților la animale.
„Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!!!
Eu încerc prin această postare să descurajez oamenii să achiziționeze produse medicale dedicate animalelor în general și în particular cele care conțin ivermectină, în scopul tratamentului personal (uman) prin automedicație. Dacă vreți orice fel de tratament pentru dvs. vă rog să consultați medici umani care vă pot evalua medical și, eventual, prescrie cele necesare.
Medicamentele veterinare trec printr-un proces de de evaluare și acreditare doar pentru speciile țintă la care fac referire, orice altă specie (omul în speță), în afara celor stipulate în prospect, implică automat asumarea unor riscuri greu de gestionat. În cazul de față, vorbim în special despre toxicitatea produsului respectiv, pe care noi veterinarii o vedem frecvent la animale.
Ce încerc să spun aici, ce-i drept în felul meu unde nu cu toții sunt capabili să-i înțeleagă subtilitățile și ironiile, este că medicamentele veterinare și automedicația cu ele NU sunt soluțiile la problemele actuale epidemiologice sau orice fel de altă problemă medicală umană.”, a scris medicul veterinar Ovidiu Roșu, pe Facebook.
Citește și: Incredibil: antivacciniștii recomandă medicamente de uz veterinar în lupta cu COVID