Singurătatea „Magicianului” de la Abracadabra. Nu are copii. Mama și fratele mor la câteva luni

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.06.2023 - 09:58
Magicianul Marian Râlea a încântat generații de copii - Foto: Captura Youtube

Magicianul Marian Râlea a devenit extrem de iubit de copii dar și de părinți în anii 90 când conducea emisiunea „Abracadabra”. Marian Râlea a cunoscut drama de a-i pierde pe oamenii cei mai apropiați în doar câteva luni. El continuă, însă, să fie Magician în spectacole de copii.

SHARE

Marian Râlea a fost „Magicianul” și catalizatorul emisiunii pentru copii „Abracadabra” care, în anii 90, a devenit un fenomen. 

Emisiunea a debutat la Televiziunea Română în 1991 și avea să se încheie în 1996. Dar, nu definitiv. A primit o ofertă mult mai bună de la televiziunea privată Pro TV, unde au mai existat 5 sezoane. Printre cei mai cunoscuți colaboratori ai Magicianului au fost Dana Rogoz, dar și „Mica” pe numele ei Michaela Anca Niculescu.

Magia nu a ieșit

Newsweek România a scris despre drama prin care Mica a trecut. Când Mica a murit, Marian Râlea a spus: „Am aflat abia pe ultima sută de metri că e bolnavă. Şi-a dus boala cu foarte multă discreţie. Făcuse, la doar 30 de ani, o ci­roză hepatică pe fond de stres. A fost cum­plit, eram toţi la spi­tal la ea când a ple­cat. Am sperat într-o minune, într-o magie ca-n vremurile noas­tre bune din Abra­ca­dabra, dar magia nu ne-a ieşit”.

Citește și: Iubită de milioane de copii, Mica de la „Abracadabra” se stinge la 31 ani. „M-am măritat cu boala”

Revenind la Marian Râlea acesta are, azi, vârsta de 65 de ani, fiind născut în decembrie 1957. A cunoscut drama de a nu avea tatăl aproape, acesta divorțând. Actorul avea să trăiască alături de mama și fratele său. Cei mai apropiați oameni ai lui Marian Râlea au murit la puține luni distanță.

Marian Râlea regretă că nu a ajucat alături de fratele lui. Andrei Râlea a murit răpus de cancer la numai 57 de ani.

"E o tristețe îngrozitoare și e foarte greu să accepți că ei, de fapt, nu mai există. Nu, ei sunt cu mine în continuare. Dacă mama avea, totuși, 89 de ani, și pleca din lumea asta cu socotelile încheiate, fratele meu s-a stins în doar șase luni. A descoperit un cancer care i s-a operat, apoi a început o serie de citostatice, situația părea sub constrol...", a dezvăluit Marian Râlea, conform Formula AS

Marian Râlea spune că a a primit vestea morții fratelui său în timp ce turna o scenă din filmul „Sunt o babă comunistă”.

„Am ter­minat la ora 11 şi am plecat direct spre Bra­şov, după ce di­mineaţă, la ora 7, mi se spusese că fratele meu nu mai este. Ce câştig puteam eu avea aici? A fost cumplit de greu. Dar oricât de dureros poate fi uneori, spectatorul nu trebuie să simtă prin ce trec”, a spus actorul.

Mama ne-a crescut singură

Artistul rememorează eforturile mamei pentru a-i crește singură. „Mama s-a chinuit ceva cu noi, să ne ţină prin şcoli. Ne-a crescut singură, doi go­lani în mijlocul Braşovului, fiindcă s-a despărţit de tatăl meu, când eu eram în şcoala generală. A avut o putere uriaşă de sacrificiu. Nu s-a recăsătorit, tot ceea ce a făcut a fă­cut pentru copiii ei, în care a crezut nebuneşte. Era un om vesel şi bun, cel mai im­por­tant lucru e că pentru mine şi pen­tru Andrei ea nu a îm­bătrânit nicio­dată. După ce am devenit actori, n-a lipsit de la nicio premieră”, a spus Marian Râlea.

La teatru a intrat după ce a dat un concurs unde erau 300 de candidați pe loc. Actorul spune că nu a vrut niciodată să facă altă meserie și, chiar de mic, juca teatru în fața familiei sau a copiilor.

„Erau doar șapte locuri, când am dat eu. Am intrat abia al patrulea. M-am supărat că n-am intrat primul, dar m-am revanșat la final, când am terminat șef de promoție. Fratele meu a jucat în cea mai mare parte a vieții la Brașov, ba chiar a apărut și în câteva filme, dar a rămas acolo, acasă. Nu a fost un 'trădător' ca mine. N-am vrut să mă întorc în Ardeal. Aici, în București, apăreau șanse", a povestit Marian Râlea, pentru Adevărul.ro.

Șansa care s-a numit Abracadabra

Emisiunea de televiziune „Abracadabra” a devenit un fenemen în anii 90. Mulți ani după încheierea emisiunii, actorii au fost „identificați” cu personajele din film.

"Noi nu ne dădeam seama. După ce n-am mai fost pe ecran, la zece ani după aceea, lumea a început să numească Abracadabra un fenomen, dar să știți că nu era de bun augur să faci spectacole pentru copii. O perioadă, cronicărimea română nici n-a vrut să audă de mine, pentru că era un fel de prostituție să faci teatru pentru copii. Nici nu mi-am propus să renunț vreodată la acest personaj. De asta am și deschis Teatrul Național Abracadabra. E drept că am interpretat personajul mult timp, dar cred că și acum are nevoie lumea de magie", a spus actorul, pentru Ok! Magazine. 

Pe copii nu ai cum să-i păcăleşti, mai crede Marian Râlea.

„Ei m-au adoptat pe mine, nu eu pe ei. Am avut mii sau mai bine spus milioane de mici spectatori. Ni­mic nu poate compensa acea stare de emoţie pe care o ai când le vezi bucuria din ochi şi când le simţi inima bătând cu putere, pentru că îi urci pe scenă. Am certitu­dinea că nu mi-am ales greşit meseria, cei mici îmi dau puterea de a merge mai departe. Pen­tru că, la vârsta lor, lu­crurile sunt foarte fru­moase şi curate”, s-a confesat actorul.

Marian Râlea trăiește cu regretul de a nu avea o familie

 „Mi-a lipsit şi îmi lipseşte o familie, dar nu poţi să te lupţi împotriva timpului, care trece pe lângă tine fără să-l simţi”. El spune că s-a dedicat total meseriei și că ea i-a fost refugiu în cele mai grele momente.

Citește și: 13 ani fără Jean Constantin. Hamal în port, fără studii de actorie, își găsește dragostea la 50 ani

 „Mihai Măniuţiu, Sil­viu Purcărete, Andrei Şerban, Tompa Gabor, Că­tălina Buzoianu, Ducu Darie, Ion Cojar, Yuriy Kor­donskiy şi sunt sigur că-i mai uit pe unii. Toate nu­me­le astea grele m-au ţintuit pe scenă, m-au furat de la viaţa reală, m-au făcut să-mi continuu joaca din co­pilărie, sărind din poveste în poveste. Mi-a plăcut, şi timpul a trecut”, a încheiat Maria Râlea cu tristețe.

”Ce regrete să mai am? Timpul a trecut, asta a fost viaţa, am fost preocupat de această poveste a scenei, a filmului, dar nu am niciun regret.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te